Yeni yıla yeni bir yatırım hamlesiyle başlayan Akcoat, 18 milyon dolarlık bütçeyle hayata geçireceği yeni fabrikası için planlarını açıkladı.

Emaye, seramik, yapışmaz ve dekoratif kaplamalar ile pigment ve cam kaplamalar olmak üzere 5 ana grupta üretim yapan firma, tesiste yıllık 75 bin ton seramik frit ve 25 bin ton kompoze frit ile bin ton granilla üretimi gerçekleştirecek.

SAKARYA VE VALENCIA'NIN ARDINDAN SIRADA İZMİR VAR

Sakarya ve İspanya’nın Valencia şehirlerinin ardından üçüncü fabrikasını İzmir’de kurmaya hazırlanan kimyasal kaplama malzemeleri üreticisi, yeni tesisinde 2023 yılında üretime başlamayı hedefliyor.

ZORLUTEKS'TEN ATIK SUYUN GERİ KAZANIMINDA BAŞARILI PROJE ZORLUTEKS'TEN ATIK SUYUN GERİ KAZANIMINDA BAŞARILI PROJE

Firmanın 30 dönümlük alan üzerine kurulacak yeni tesisinde, yüksek verimlilikle çalışan 5 adet ileri teknolojik fırın ve Sanayi 4.0 uygulamalarından faydalanılacak.

"DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTMAYI HEDEFLİYORUZ"

Söz konusu yatırımları ile ilgili bilgiler aktaran Akcoat Teknoloji ve Üretim Direktörü Çağrı Büyükdüvenci, yatırım ile birlikte yurt içindeki talebi karşılarken dışa bağımlılığı da azaltmayı hedeflediklerini dile getirdi.

"ÜRETİM VE İHRACATLA EKONOMİMİZE DEĞER KATACAĞIZ"

Yeni fabrikanın başta İzmir ve çevre illerdeki seramik üreticileri olmak üzere tüm Türkiye ve yurt dışına hizmet sunacağını belirten Büyükdüvenci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ar-Ge, inovasyon ve dijitalleşme odağında yeni bir yatırımı daha gündeme almaktan heyecan duyuyoruz. Endüstri 4.0 konseptine sahip yeni tesisimizle 6 kıta ve 65’ten fazla ülkedeki beyaz eşyadan cam endüstrisine, seramik karodan ev ve mutfak eşyaları ile dijital baskı mürekkeplerine uzanan geniş yelpazedeki global iş ortaklarımıza inovatif çözümler sunmaya devam edeceğiz. Dünya liderliği hedefimize doğru ilerlerken, dışa bağımlılığın azalmasına destek olarak üretim ve ihracatla Türkiye ekonomisine artı değer kazandıracağız.”