Air Liquide, kapasitesi artırılarak ve güneş panelleri ile donatılarak ilave yatırım ile tamamen yenilenen Air Liquide Türkiye Manisa Tüp Dolum Tesisi'nin açılını gerçekleştirdi.

YILLIK DOLUM KAPASİTESİ 250 BİNE ULAŞTI

Firma, kurulumu yapılan güncel teknolojiye sahip dolum ekipmanlarıyla Manisa OSB'de konumlanan yeni tesisinde yüzde 50 kapasite artışı elde ederek, azot, oksijen, argon, karbondioksit ve karışım gazlarının dolumunda, senelik 250 bin tüp dolum kapasitesine ulaştı.

Firma, söz konusu gelişmeyle beraber Ege Bölgesi'nde bilhassa gaz altı kaynak ve gıda üretimi alanlarında daha fazla şirkete hizmet sunabilecek. 

YAPAY ZEKA DESTEKLİ PROSES KONTROL PROJESİNDE SON AŞAMADA YAPAY ZEKA DESTEKLİ PROSES KONTROL PROJESİNDE SON AŞAMADA

KARBON AYAK İZİNİ AZALTMA KARARLILIĞINI GÖSTERDİ

Çatısına kurulan 132 adet güneş paneli ile sene boyunca yüzde 50'den fazla güneş enerjisi kullanarak, karbon ayak izininin azaltılmasına imkan verecek.

Benzer şekilde Ankara Polatlı’daki endüstriyel gaz üretim tesisine de güneş panelleri kuran firma, bu hamleyle Air Liquide Grubu’nun karbon ayak izini azaltma yolundaki kararlılığını da sergilemiş oldu. 

"HEDEFİMİZ, TÜRKİYE'NİN YENİLENEBİLİR ENERJİLERE GEÇİŞİNE KATKI SAĞLAMAK"

 Air Liquide Türkiye Genel Müdürü Souhel Bousta, tesisin açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında, Türkiye'de uzun yıllardır yatırım yapmayı sürdürdüklerini dile getirerek yenilenen yatırımlarının amacını şöyle açıkladı:

"Manisa tesisinde, uygulamalarımız ve inovasyonlarımızla endüstriyel müşterilerimize değer sunmak; böylece Türkiye endüstrisinin rekabetçiliğine ve ülkenin yenilenebilir enerjilere geçiş sürecine katkı sağlamayı amaçlıyoruz."

TÜRKİYE'DE 4 ÜRETİM TESİSİ VE 3 TÜP DOLUM TESİSİ BULUNUYOR

Ankara/Polatlı, Erzincan/İliç, Kocaeli/Kartepe, İzmir/Aliağa ve Manisa'da olmak üzere, 4 üretim tesisi ve 3 tüp dolum tesisi bulunan Air Liquide, Türkiye’deki faaliyetlerine 2011 yılında başladı. Bu yıl Ankara Polatlı’daki üretim tesisinde 9 bin 500 metrekare alana bin 700 MWH kapasiteli 2 bin 500 adet güneş paneli kurularak, tesisin çevresel ayak izi azaltıldı.

Sanayi ve sağlık için gaz, teknoloji ve hizmetlerde dünyanın önde gelen firmalarından biri olan Air Liquide Grubu, 75 ülkede 66 bin 400 civarında çalışanı ile 3.8 milyonun üzerinde müşterisine hizmet veriyor.