Kırma eleme tesisleri, maden sektöründe üretilen cevherlerin işlenmesi ve inşaat sektöründe kırma taş üretimi (asfalt, beton, yol malzemesi vs.) için kullanılan tesislerdir. Kırma-eleme tesisleri genellikle kalker, kalsit, kömür ve doğadaki diğer mineral madenlerinin ekonomiye kazandırılmasında çok önemli bir etkiye sahiptir.

Dişsan, kırma eleme tesisleri sektörüne konveyör ve elevatör redüktörleri imalatıyla hizmet veriyor. DG serisi mile geçme redüktörler konveyör sistemleri için ideal tasarımlarıyla en çok tercih edilen ürünler arasında bulunuyor. DG serisi redüktörler, motorsuz ya da direkt akuple motorlu olarak üretiliyor. Motorsuz tipleri genelde kayış-kasnak mekanizmaları ile tahrik ediliyor. 

Redüktörler, ihtiyaç duyulursa geri-dönüş önleme kilitli olarak üretiliyor. Kilitli redüktörler, elevatör ve eğimli konveyörlerde kullanılarak ayrıca kilit kullanmaya gerek kalmadan geri dönüşü önleme sorununu ekonomik ve pratik olarak çözümlüyor.

Direk akuple motorlu redüktör tercih edildiğinde, DZ serisi helis konik dişlili redüktörler kullanılıyor. Dişsan, motorlu redüktörleri standart IEC B5 flanşlı motorlar için motor adaptörlü olarak imal ediyor. Böylece motor miline hiçbir işlem yapılmadan monte ediliyor. Bu da motor değişimleri pratik ve kolay olmasını sağlıyor.  IE2 veya IE3 verimlilik sınıfında, IEC standartlarında motor kullanılıyor.

DZ modellerde, delik milli, dolu milli, çıkış flanşlı, motorlu, motorsuz, frenli, tork kollu, sıkma bilezikli gibi seçenekler sunuluyor.

Madencilik sektörü ve inşaat sektörlerinde kullanılan kırma eleme tesislerinde, tesisin durmaması, gerektiğinde 7/24 çalışması çok önemlidir.

Dişsan’ın bantlı konveyör ve elevatör sistemleri için özel olarak tasarladığı redüktörler, sağlam yapılarıyla en ağır şartlarda dahi güvenli bir şekilde çalışabilmektedir. Hızlı ya da yavaş; uzun ya da kısa her türlü konveyör sisteminde; kum, çakıl, taş, çimento, kömür ya da maden taşımak için ideal çözümler sunmaktadır. 

Dişsan redüktörler, her türlü hava koşullarında, ağır şartlarda çalışmaya elverişli olarak tasarlandığı ve üretildiği için kırma eleme tesisleri sektöründe tercih edilmektedir. Sağlam gövdesi, yüksek dişli kalitesi sayesinde en ağır şartlarda dahi sorunsuz bir şekilde çalışabilmektedir. Açık havada, çok sıcak veya soğuk ortamlarda güvenle çalışmaya elverişlidir. 

DİŞSAN KONVEYÖR REDÜKLERİ AVANTAJLARI:

Sağlam ve uzun ömürlü gövde yapısı

Çeşitli yapı büyüklükleri

300 – 20.000 Nm arasında geniş tork aralığı

Motorsuz veya motor akuple seçenekleri

Mile geçme veya dolu milli seçenekleri

Geri dönüş önleme kilidi opsiyonu