Kordsa, inşaat güçlendirme, lastik ve kompozit teknolojileri pazarının küresel oyuncusu olarak iş kollarına yaptığı yeni yatırımları ile büyüme çıtasını yükseltti.

2017 senesini, pazar büyümesinin üzerinde daha büyüyerek kapatan Kordsa, yeni strateji ve hedefleriyle paralel orantılı olarak 2017 yılı cirosunu da 2016 yılına göre %30,2 artırarak, 2,5 milyar TL’ye ulaşmış bulunuyor. Büyümesini sürdüren şirket, güçlü sermaye yapısı ile de geçen yıla göre FAVÖK’ü %21,5 artarak 350 milyon TL’ye ulaştı. Kordsa’nın 2017 senesine ait net kârı ise %19,2 artarak 212 milyon TL oldu.

CEO, Ali Çalışkan, Kordsa'nın inşaat güçlendirme, lastik ve kompozit teknolojileri alanlarındaki yatırımları ile hedeflerinden bahsetti: "Yenilikçi ve katma değeri güçlendirme teknolojilerimizle müşterilerimize, çalışanlarımıza, hissedarlarımız başta olmak üzere, ayrıca içinde yaşadığımız topluma sürdürülebilir değer yaratmaya devam ederken, tüm bu çabalarımız finansal göstergelerimize de olumlu yansımış bulunmakta. Faaliyet alanımız olan 3 iş kolunda da stratejik yatırımlarımızla sürdürülebilir büyümemiz devam etmekte.

Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi, bunun dışında havacılık sektörünün de önemli oyunları arasında yer almak amacıyla, yaklaşık 100 Milyon ABD doları yatırımla ABD’de ticari havacılık sektörüne ileri kompozit malzemeler sağlayan Fabric Development Inc. (FDI) ve Textile Products Inc. (TPI) şirketlerini satın alma kararı aldık. " ifadelerini kullandı.