Müşteri açısından sipariş ettiği aracı vaad edilen günde teslim alabilmek en az kalite kadar önemlidir. Bu nedenle otomotiv üreticileri için de imalat süreçlerinde saniyeler bile büyük önem taşıyor. Otomasyon, robot ve yüksek teknoloji uygulamaları ile bu hedeflere koşan üreticilerden güçlü Japon markası “TOYOTA”yı ve kusursuz üretim için hayata geçirdikleri otomasyon uygulamalarını bu ay “Otomotiv Sanayi” kapak bölümümüzde incelemelerinize sunduk. 
Haftada 6 gün 24 saat gibi zor şartlarda üretim yapan TOYOTA fabrikası, zamanında teslimat için ’0’ duruşlu hat konseptini geliştirirken, bu amaçla periyodik ve öngörümlü bakım çalışmalarına ağırlık veriyor. Semptom yönetimi ile olası ekipman arızaları önceden öngörüp gerekli düzeltici faaliyetler ile ‘sıfır’ duruşlu hat seviyelerine ulaşıyor. 

Otomasyon, robot ve yüksek teknoloji uygulamaları başta olmak üzere toplamda 2,1 Milyar Euro’luk yatırıma ve yıllık 280 bin adet otomobil üretim kapasitesine ulaşan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin, Toyota C-HR’ın seri üretiminde kazandığı tecrübeyi ikinci hibrit otomobili olan Yeni Corolla Sedan’a da aktararak Türkiye’nin hibrit üssü haline geldiğini kaydeden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdür ve CEO’su Toshihiko Kudo ile yaptığımız röportajın detaylarına kapak bölümümüzden ulaşabilirsiniz. 

Otomasyondan en yoğun olarak yararlanılan sektörle ilgili yeni çözümleri ve başarılı uygulamaları da sizler için derledik. 

***

Bu yıl endüstrinin zirveleri adres değiştirdi. Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Robot Yatırımları Zirvesi 20-21-22 Ekim 2020 tarihlerinde Viaport Marina Expo Center Tuzla’da profesyonel ziyaretçilerle buluşacak. 

Katılmak için geç kalmayın!