2009 yılından beri endüstriyel depo raf sistemleri ve giydirme raf sistemleri ile sektöre çözüm ortağı olan RAFDELLA, Türk sanayisinin önemli bir ihtiyacına cevap verebilecek teknolojiye ulaşmış durumda. Yurt içindeki geniş müşteri portföyüne verdiği hizmetlerin yanı sıra üretiminin % 40`ını yurtdışına Avrupa ve Orta Doğu`nun önemli ülkelerine ihraç eden şirket; marketler, ahşap mağazalar ve lojistik firmaları ile sanayi raflarının tüm ürünlerini üretim yelpazesinde bulunduruyor.

Bugün ulusal ve uluslar arası market, yapı market ve mağazacılık, depolama, giydirme çelik depo, mekik sistemli depo sektöründeki birçok markanın tedarikçisi konumunda bulunan RAFDELLA Kurucusu Mehmet Ali Akcan, otomotiv sektöründeki depo ve raf sistemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEKİ DEPOLAMA FAALİYETLERİ HAKKINDA KONUŞTU

Mezzanine sistem ile birkaç katlı olarak da kullanılma seçeneğiyle kullanım alanınızı çoğaltabilir...

Otomotiv ve yan sanayi sektöründe önem arz eden konulardan bir tanesinin üretilen ekipmanların depolanması olduğunu ve tedarik zincirinin önemli bir ayağını oluşturan depolarda sağlanacak olan düzenin, intralojistik süreçlerde performansa ve verimliliğe olumlu etkide bulunacağını belirten Akcan, bir diğer önem arz eden konunun da Minirack raf sistemlerinin üretim bantlarında çalışan sistemlere entegre edilebilmesi olduğunu söyledi.

Minirack raf sisteminin, otomotiv üretim hatları sirkülasyonu ve yan sanayi parçalarının depolanması için büyük avantaj sağladığını belirten Akcan, "Otomotiv sektörünün kullanmış olduğu ürünlere genel olarak bakıldığında hacmi ve ağırlığı fazla olmayan parçalardır. Bu sebeple ağır sanayi raflarının yerine tercih edilmektedir. Minirack raf sistemleri düşük yüksekliklerde kolili ve kutulu ürünlerin istiflenmesi avantajı sağlamaktadır. Ayrıca Mezzanine sistem ile birkaç katlı olarak da kullanılma seçeneğiyle kullanım alanınızı çoğaltabilir." dedi.

ÜRÜNLERE UYGUN DEPOLAMA SİSTEMLERİ SEÇİLMELİ

Ürünlerin cinsi, bulunduğu ortam ve çalışma şartlarının kontrolü çoğu firmada sağlanmıyor...

Otomotiv ve yan sanayi sektöründeki depolamada yaşanan en büyük zorluğun, ürünlere en uygun depolama sistemlerinin bilinçli bir şekilde seçilememesi olduğunu belirten Akcan, "Yanlış seçimler, ürünlerin bozulmasına ve zarar görmesine sebep olabilir." dedi.

Birçok sektörde depolama sistemlerine yeteri kadar önem verilmediğini belirten Akcan, "Birçok emek harcanıp ortaya çıkan mamüllerin depolanması ile alakalı böyle bir süreç çok az firma tarafından takip ediliyor. Ürünlerin cinsi, bulunduğu ortam ve çalışma şartlarının kontrolü çoğu firmada sağlanmıyor. Ucuz ve basit çözümler ile depolama yapan firmalar, iş ve işçi sağlığı da dahil olmak üzere gerekli duyarlılığı maalesef göstermiyorlar." dedi.

Depolama faaliyeti yürüten şirketler için tavsiyede bulunan Akcan son olarak, şunları söyledi: "Şirketlerin depolama sistemlerine ilişkin ürünlerini, en sağlam ve sağlıklı ortamlarda depo yapmalarını, tedarikçi ve yan sanayi firmalarını sadece depolama ile alakalı değil iş güvenliği gibi konularda bilinçlendirmelerini ve sıkı kontrol etmelerini tavsiye ederiz." dedi.

PETLAS GENEL MÜDÜRÜ HAKAN YALNIZ'DAN YATIRIM AÇIKLAMASI PETLAS GENEL MÜDÜRÜ HAKAN YALNIZ'DAN YATIRIM AÇIKLAMASI