Seri üretim hatlarındaki test sistemlerine odaklanan Adlema Makina Teknolojileri, endüstriyel ürünler için son derece önemli olan sızdırmazlık özelliğinin, hızlı, ekonomik ve güvenilir bir biçimde kontrolünü sağlayan test cihazları geliştirip üretiyor.

İNSAN HAYATINI ETKİLİYOR, MADDİ KAYIPLARA NEDEN OLUYOR

Adlema Kurucu Ortağı Barış Hökevek, “Evinize girdiğinizde bir gaz kokusu aldığınızı ya da otomobilinizdeki frenlerin biran için tutmadığını düşünün… Bu tür problemler söz konusu ürünlerin kalite kontrol süreçlerindeki hatalardan ileri geliyor. Bu kontroller fabrikalarda genellikle operatörler tarafından gerçekleştiriliyor. Su içinde kabarcık gözleyen operatörler ürünlerin sağlam olup olmadığına karar veriyorlar. Bir anlık hatanın bedeli ise, üretici firmaların tüm parti mallarının iade edilmesine sebebiyet verebiliyor. Hatta insan hayatını olumsuz yönde etkileyebilecek sonuçlara yol açabiliyor.” diye konuştu.

KALİTE KONTROLÜ HASSAS VE RAPORLANABİLİR HALE GETİRDİ

Geliştirdikleri cihazın söz konusu kalite kontrol testlerini operatörlerden daha hassas, ölçümlenebilir ve raporlanabilir bir şekilde yapabildiğini belirten Hökevek, böylece bir operatörün dakikalar harcayarak gözlemleyerek bulacağı bir kaçağı saniyeler içinde tespit edebildiklerini ifade etti.  

Hökevek, bunun yanında bir ürünün su içerisine atılıp 30 dakika bekletilerek yapılan IP67 testlerinin de cihazları sayesinde tahribatsız olarak saniyeler içinde gerçekleştirilebildiğini dile getirdi. 

TOFAŞ İLE İŞ BİRLİĞİ YAPTI, SAVUNMA SANAYİNE KATKI SAĞLIYOR

Farklı test ve imalat cihazlarıyla haberleşebilen, Windows altyapısına sahip UT Test Bilgisayarları ile sızdırmazlık testlerinin geleceğini hazırladıklarını kaydeden Hökevek, kısa zamanda üç savunma sanayi firmasının cihazlarını kullandığını vurgulayarak “Şu anda ordumuzun kullandığı keskin nişancı dürbünlerinin, kask kameralarının ve balistik füze kovanlarının testlerini gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu. 

Otomotiv sektöründe dört farklı firmaya daha cihazlarının satışını yaptıklarını ifade eden Hökevek, Tofaş ile yaptıkları iş birliğiyle ilgili de şunları söyledi:

“Tofaş’ta yaptığımız iş birliğinden bahsetmek isterim. Üretilen standart bir otomobilde sızdırmaz olması gereken 150’den fazla parça bulunuyor. Yine onlarla yürüttüğümüz çalışma kapsamında kendi tedarikçilerindeki mevcut test operasyonlarını denetliyor ve raporluyoruz.”

TRANGELS'TAN 1 MİLYON TL'LİK YATIRIM ALMIŞTI

Önce İTÜ Çekirdek’in “Big Bang Start-up Challenge”ta finalist olarak ödüle layık görülen firma, son olarak TRAngels tarafından 1 milyon TL’lik yatırım almıştı.

Firmanın TÜBİTAK onayı ve desteğiyle İTÜ ARI Teknokent bünyesinde kurulmuş olan Ar-Ge merkezi, İstanbul’da yer alan satış ve destek ofisleri bulunuyor.

KÜRESEL OTOMOTİV ZİNCİRİNİN OTOMASYON İHTİYACI KÜRESEL OTOMOTİV ZİNCİRİNİN OTOMASYON İHTİYACI