"Yeni Toyota Corolla"nın banttan inme töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin, ekonomik refahını özel sektörün üzerine inşa ettiğini söyledi.

BÜROKRASİ EN AZA İNDİ

Türkiye’de yatırım yapmak isteyen, yerli ya da yabancı yatırımcıya hiçbir ayrım yapmadan, her türlü desteği götürdüklerini kaydeden Oktay,
"Bürokrasiyi en aza indirecek her türlü adım atıldı. Arazi tahsisinden vergi indirimine, yatırımcılar için gereken yatırım iklimini tesis ettik. Yatırım Ofisi ve diğer kurumlar aracılığı ile Türkiye'de yatırımı amaçlayan firmaların yanında olduk, bu yaklaşımımızı da sürdüreceğiz. 

Türkiye’ye güvenerek, yatırım getiren uluslararası firmaları, yerli firmalardan ayrı tutmadık, tutmayacağız. Kaynakları en iyi şekilde kullanarak, 
Türkiye'yi gelişmiş ülkeler ligine götüren sistemi tesis ettik.

EN GÜVENİLİR YATIRIM ORTAMI
 
Türkiye, yatırım ortamında, dünyanın en güvenli yerlerinden birisidir.  
2018’de görülen olumsuzluklara karşın, ciddi bir büyüme oranına ulaştık. 2018’de kurulan şirket rakamı yüzde 17 artışla 85 bine çıkarken, kapanan şirket sayısı yüzde 7 azalışla 12,5 bine geriledi.
Cari işlemler açığı, geçen yılın ilk 11 ayında 26 milyar dolara gerilerken, 2017’ye göre 13,5 milyar dolarlık bir iyileşme oldu. Satın alma paritesine göre Türkiye, dünyanın 13. büyük ekonomisi seviyesine çıktı. 2019 sonunda, 12'nciliğe çıkacağız."

TOYOTA, GELECEĞİN DÜNYASINA ORTAK ETTİ

Toyota'nın Yeni Corolla yatırımıyla Türkiye'yi geleceğin dünyasına ortak ettiğini söyleyen Oktay, "Güveni, ahde vefası ve Türkiye ile yol yürümesi nedeniyle Toyota ailesine teşekkürlerimi  sunuyorum. Yeni Corolla modelinin hibrit versiyonunun Türkiye’ye ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, banttan indirilen ilk Toyota Corolla Hibrit’i kullandılar.