Omron’un yeni MicroHAWK V ve F Serisi Akıllı Kameraları, ultra küçük alan kaplayan yapısıyla kod okumayı ve incelemeyi kolaylaştırıyor.

V/F400 ve V/F300 Serisi Akıllı Kameralar, firmanın hem kod okuma hem de görsel denetim özellikleri sunan popüler MicroHAWK serisine eklenen en yeni ürünler olarak sunuluyor.

MicroHAWK V/F400 ve V/F300 Serisi Akıllı Kameralar, kod okuma ve görsel denetimi tek ve son derece kompakt bir cihazda bir araya getirerek uygulamaları basitleştiriyor. Birden fazla özelliği bir arada sunan V/F400 ve V/F300 Serisi, donanım maliyetlerini düşürüyor ve devreye alma ile bakım için gereken işi en aza indiriyor.

Sıvı lens otomatik odaklama seçenekleri ve yüksek çözünürlüklü 5 megapiksel renkli kamera gibi güçlü teknolojiler olağanüstü hassasiyet sağlarken üretim hattı düzenlerinde daha fazla esneklik sunuyor.

DURUŞ SÜRESİNİ EN AZA İNDİRİYOR, ÜRETİMİN SORUNSUZ İLERLEMESİNİ SAĞLIYOR 

Son teknoloji ürünü otomatik odaklama teknolojisi, kameranın boyut, şekil veya istenen denetim türü bakımından farklı ürünleri güvenilir bir şekilde denetlemesini sağlıyor.

Buna ek olarak, firmanın gelişmiş X-Mode algoritmaları eğimli, parlak veya farklı dokulara sahip maddeler de dahil olmak üzere her türlü yüzeydeki, her türlü kodu okuyarak duruş süresini en aza indiriyor ve üretimin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlıyor.

V/F400 ve V/F300 Serisi’nin kompakt boyutu, alanın kısıtlı olduğu ekipmanların içine yerleştirilmelerini veya küçük robotlara monte edilmelerini kolaylaştırıyor.

Desteklenen çok çeşitli haberleşme arayüzleri arasında daha fazla esneklik için Ethernet/IP ve PROFINET bulunuyor.

AKILLI KAMERASI, 2020 İF TASARIM ÖDÜLÜ’NÜ KAZANDI

Diğer yandan Omron, FHV7 Serisi Akıllı Kamerası ile iF Tasarım Ödülü’ne layık görüldü.

FHV7 Serisi Akıllı Kamera, 56 ülkeden gönderilen yedi bin 200 ürün arasından ve 78 kişiden oluşan jürinin oyları ile ödüle layık görüldü. FHV7 Serisi Akıllı Kamera, eksiksiz görsel denetim amacıyla kamera, lens, ışık ve görsel kontrolörü bir araya getiriyor. Modüler yapısı sayesinde esnek kombinasyon seçenekleri sunabiliyor.

Şık ve dayanıklı hepsi bir arada gövdesi, görsel denetimin zorlu çevre koşullarında dahi entegre edilmesini kolaylaştırıyor.

iF International Forum Design GmbH tarafından verilen ve dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden iF’te, ürünler; özgünlükleri, yenilikleri, estetik görünümleri, kullanışlılıkları ve çevre dostu olma özelliklerinin yanı sıra performans, kalite ve fiyatlarına göre değerlendiriliyor.