Ensim Sensors markasıyla imalatı yapılan DX-ECAP ve DX-ECAS serisi Ex-Proof seviye sensörleri iletken sıvılarda, iletken olmayan sıvılarda, katı partiküllü ve toz malzemeler ile asit ve yapışkan esaslı malzemelerin seviyelerinin sürekli seviyelerinin ve anlık seviye limit noktalarının kontrolünün sağlanması amacıyla kullanılan kapasitif ölçüm prensibiyle çalışan seviye sensörleridir. Gelişen teknoloji, iş ve işçi güvenliği yasalarındaki değişiklikler ve çalışma şartlarını düzenleyen yasalardaki zorunluluklardan dolayı yanıcı ve patlayıcı ortamlarda da çalışmaya uygun ürünlerin üretimine başlandı. Bu konu ile alakalı olarak ATEX sertifikasını aldıklarını söyleyen Lonca A.Ş. Satış Müdürü Serkan Aytek; "DX-ECAP VE DX-ECAS serisi ürünlerimiz ATEX sertifikalı ürünlerimiz arasındadır. Ürün ölçüm yapılan element prob üzerine gelince bir kapasite değişimi yaratmakta ve bu değişim özel imal edilmiş elektronik kartlar ile sürekli seviye yada istenilen bir noktadaki kontak bilgisi haline getirilerek analog veya digital çıkış olarak kullanıma verilir. Zorlu proses hatlarında çalışmaya uygun olarak tasarlanmıştır. Yüksek sıcaklık gerektiren ortamlarda soğutuculu modelleri mevcuttur. Çalışma aralığı ve kalibrasyonu işletme şartlarında kullanıcı tarafından yapılabilir. Yatay veya dikey olarak monte edilebilir. Yüksek hassasiyet ve tekrarlanabilirliği ile güvenli bir ölçüm sağlamaktadır" dedi.

UYGULAMA ALANLARI

Sıvı tankları, petro kimya tesisleri ve petrokimya yan ürünlerinin bulunduğu tanklar, toz ve sıvı boya imalatçıları, tahıl vb. silo imalatçıları, Her türlü kimya tesisleri ve kimyasal madde üreticileri, soğutma sıvı tankları, gemiler, salamura tankları, atık su, şarap depoları, yağ tankları, CO2 sıvı tankları, yüksek sıcaklıklı tanklar, düşük iletkenlikli sıvılar, tahıl deposu, çimento silosu, kum, hamur, süt tozu, yem, un, organik ve plastik granül tankları, yapışkan ve yüksek viskoziteli malzemeler, her türlü asit ve kimyasal sıvılar.

AVANTAJLARI

Geniş kapsamlı ATEX sınıfına sahip olması sayesinde birçok yanıcı ve patlayıcı ortamda kullanıma uygun olması, yüksek sıcaklığa, basınca dayanıklı dizayn, hareketli parça bulunmadığından bakım gerektirmez. Hassasiyet ayarı ile birçok değişik sıvıda kullanılabilir. Köpük, sıvı sıçraması ve probun kaplanması ölçümü etkilemez. Dalgalı ve çok sıçramanın olduğu ortamlarda gecikme verilebilir. Tozlu ve buharlı ortamlarda sorunsuz çalışır. Sıvı zift , cüruf vb seviye ölçümü çok zor olan malzemelerde kullanılır.