İSTANBUL(AA),Bu yıl 3.Vodafone ana sponsorluğunda gerçekleşen “KOBİ’ler için, Digital Dönüşüm, E-Ticaret ve E-İhracat” temasıyla Çanakkale’de gerçekleşti.
Ticaret Bakanlığı ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin(TOBB)himayesinde 63.kez Türkiye Teknoloji Buluşmalarının; KOBİ’lerin dünyada dijitalleşme ile yaşanan hızlı dönüşüme nasıl entegre olacağı masaya yatırıldı.


İNTERNET SİBER OTOBANI...


Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen buluşmada; işletmelerin dijital skorlarını nasıl yükseltebilecekleri, dijital dünyada uygulanabilecek pazarlama teknikleri ve bu tekniklerin verimliliğe katkısının yanı sıra yeni dünyada e-ihracat süreçlerine dahil olarak kotalarını nasıl ülke dışına taşıyabilecekleri konuları tartışıldı.
EticaretSEM ve Eticaret Merkezi tarafından, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale Ticaret Borsası ev sahipliğinde, TOBB Yönetim Kurul Üyesi Özer Matlı’da açıklamada bulundu. Matlı: “Eskinin İpek yolu, Baharat yolu gibi üzerindeki ülkeleri, insanları zengin eden ticaret rotalarının yerini bugün “internet siber otobanı” aldığını; dünyada e-ticaretin toptan perakendeden aldığı payın yüzde8,5. Türkiye’de ise yüzde 4 olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE’NİN DİJİTAL KARNESİ NASIL?

Vodafone KOBİ Satış Bölümü Direktörü Yusuf Aysal ise konuşmasında: “TOBB iş birliği ile başlattıkları KOBİ’ler için Dijital Dönüşüm Hareketi Projesinin, Türkiye’nin il ve sektör bazında digitalleşme karnesini ortaya koyacağını belirtirken, şu ana kadar 7 ilde digitalleşme eğitimleri ile 2 bin 500’ü aşkın KOBİ’ye danışmanlık ve mentörlük desteği sağladıklarını, bu kapsamda Çanakkale’de faaliyet gösteren şirketlerle yapılan ölçümlere göre Çanakkale’nin Digital Skoru’nu da yüzde 68 olarak belirledik” ifadelerini kullandı.
“Digital Dönüşüm” adlı etkinliğin ilk panelinde başarılı KOBİ hikayeleri paylaşıldı.

Vodafone KOBİ Satış Bölümü Direktörü Yusuf Aysal’ın moderatörlüğünde ki panel, pasaport Pizza Genel Müdürü Mükremin Özdemir, ACIKINCA.COM’un Kurucusu Mustafa Serkan Kubilay ve EVBA Asansör’ün Yöneticisi Musa Umut Çavuşgil’in katılımıyla gerçekleştirildi.