Flokser Kimya Genel Müdürü Ekin Tükek, “Üretim hammaddesinin temininden, ürünün sevkiyata kadar sürecin her aşamasını SAP modülleri ile takip ediyoruz. Reaktörlerden gelen sıcaklık, akım, nem, tank seviyesi, boşaltma süresi, fan durumu, ağırlık miktarı ve kapı açık/kapalı durumlarının çeşitli sensörler ile bilgilerini alıp anlık raporlayabiliyoruz” dedi.

Türkek, şöyle konuştu:

"Kalite, verimlilik ve güvenlik için süreci doğru tasarlamak anahtar rol oynuyor. Biz süreç tasarımında doğru çıktılar için uygun interlocklar atayıp bunları kontrol ediyoruz. Sıfır duruş için senaryolarımızda eş yaşlandırma, bakım sayacı gibi uygulamalara yer veriyoruz. Batch süreçleri icra ettiğimiz için PLC + SCADA sistemleri kullanıyoruz.

Yaklaşık 7 yıldır işletmemizde SAP ERP sistemi kullanılıyor. SAP sistemi sadece muhasebe finans gibi temel modüllerden oluşmuyor. Üretim, planlama, sevkiyat, ihracata/ithalat, Ar-Ge ve Ür-Ge departmanımız birbirleriyle entegre bir şekilde SAP de ilgili modülleri kullanıyor. Yapmış olduğumuz üretim hammaddesinin temininden, ürünün sevkiyata kadar her aşamasını takip ediyoruz. Aynı zamanda kullanmış olduğumuz reaktörlerden gelen sıcaklık, akım, nem, tank seviyesi, boşaltma süresi, fan durumu, ağırlık miktarı ve kapı açık/kapalı durumlarını çeşitli sensörler ile bilgilerini alıp anlık raporlayabiliyoruz. Ayrıca üretim hattındaki dokunmatik ekranlar ile duruş nedenlerimizi sisteme girip, sorun kök/neden analizlerini yapabiliyoruz."