YazEvi Yazılım Genel Müdürü Turgut Yanartaş, bir üretim rotası üzerinde yer alan iş istasyonlarının kapasitelerinin dengeli olması gerektiğini, dar boğazın olduğu yerde ardından gelen üretimi kontrol edemeyince de ‘kaos’un kaçınılmaz olacağını vurguladı.  
Tekstil boyahanesi ziyaretlerinde boyahanelerin ortak sorunu olan verimsizliğe yönelik gözlemlerini ve bu konudaki çözüm önerilerini paylaşan YazEvi Yazılım Genel Müdürü Turgut Yanartaş, verimsizliğin başlıca sebebinin düzensizlik olduğunu ve 5S modelinin de genel olarak ‘düzen’e vurgu yaptığını söyledi. Düzenli olmanın verimli olmak için yeterli olmadığını vurgulayan Yanartaş, işletmelerde vasat bir düzen oluşturulmuş olsa dahi kayıp kaçağın izlenebileceğini ve böylece farkına varılan kayıp kaçağı engelleme yollarının da aranabileceğini oysa çoğu boyahanenin gerçek manada kurulu eşdeğer kapasitesini dahi bilmediğini, düzen olarak da kaotik bir yapıya sahip olduğunu söyledi. 

TEMEL SORUN ÜRETİM AKIŞ HIZI...

Düzen ve verimlilik ilişkisinin dışında az bilinen ‘Üretim Akış Hızı’ konusuna değinen Turgut Yanartaş, bir boyahanede, ilk olarak kurulu kapasite ile gerçekleşen üretim arasındaki ilişkiye ve bir de üretim akışına göz attığını söyleyerek, hücrelerin verimliliğinden öte üretim akışının verimli olmasının çok çok önemli olduğunu, örneğin bir boya kazanında işlemi biten kumaşın sonraki kurutma işlemini beklemesi durumunda kazanın verimliliğinin fayda değil zarar üreteceğinin altını çizdi. İşletme içinde yer kaplayan ve hareket alanını da kısıtlayan ara ürünlerin hem takibi zorlaştıracağını hem de sonraki işlemin hızını düşüreceğini, bu durumun ise işletmenin üretim dengesini bozacağını vurguladı. Yanartaş, bunun sadece kapasite kayıplarına sebep olmakla kalmayacağını, sürecin takibini de zorlaştıracağını aktardı. Verimlilik için tüm üretim akışının birbiriyle uyumlu olmasının zorunluğuna da değinen Yanartaş, işletmedeki süreçlerin akış hızını dengelemenin ana amaç olması gerektiğini açıkladı.

“HİÇBİR BİRİM FREN YAPMAMALI”

İşletme yönetim felsefesinin, hiçbir birime fren yaptırmamak üzerine kurulu olması gerektiğini aktaran Yanartaş, bir üretim rotası üzerinde yer alan iş istasyonlarının kapasitelerinin dengeli olması gerektiğini, dar boğazın olduğu yerde ardından gelen üretimi kontrol edemeyince de ‘kaos’un kaçınılmaz olacağını vurguladı.  İşletmeyi bir nehire benzeten Yanartaş, nehrin yatağını kurulu kapasiteye, akan suyu siparişlere, nehrin hızını da verimliliğe benzeterek; marifetin suyun bir nehrin yatağında aktığı gibi akabilmesini sağlamakta gizli olduğunu söyledi. 

PEKİ, YA ÇÖZÜM?

Çözümü kolaylaştıracak ve hızlandıracak rasyonel enstrümanlardan da söz eden Yanartaş, üretim hızını ölçen ve yapay zeka yöntemleriyle değerlendirip çözüm önerileri üreten simülasyon yazılımlarının bu sorunlar için önemli bir araç olabileceğini söyledi.   
Üretim akış hızını kontrol edebilmek için yapılması gereken 5 temel maddeyi ise Yanartaş; her bir makinanın eşdeğer kapasitesini hesaplamak, üretim hattının dar boğazını hesaplamak, üretim sürecinin hassas ölçümü için üretimi teknoloji ile buluşturmak, güçlü entegrasyonlar kurup doğru ve güvenilir veriler elde etmek, öğrenen sistemlere yönelmek şeklinde sıraladı.