İSTANBUL (AA) - Yeni nesil arama ve rehber uygulaması olan Upcall ile, farklı özelliklerine bir yenisini daha eklemiş bulunuyor.

Turkcell tarafından yapılan açıklamada, Turkcell mühendisleri tarafından geliştirilen yeni nesil arama ve rehber uygulaması Upcall ile, araç kullanırken ısrarla çalan telefonlara özel bir çözüm sunuyor.

"Upcall Arayana Ne Dinletsem" servisine eklenmiş olan "Araba Kullanıyorum" özelliği sayesinde, trafikte hem güvenliği sağlarken diğer yandan da sürüş güvenliğine önemli katkı sunması düşünülmüş. Eğer kişi araç kullanıyorsa, o anda Upcall’ın bu özelliğini aktif hale getirerek arayanlara "Aradığınız kişi araç kullandığı için şu anda telefonunuza yanıt veremiyor, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz" anonsunu dinletebilecek. Bu uygulamadan tüm operatör kullanıcılarının yararlanabildiği ve AppStore ya da Google Play üzerinden indirilerek kullanılabilmekte. Upcall uygulaması ile diğer yandan, telefon rehberinde kayıtlı olmasa da arayanın kim olduğunu gösteriyor.

Ayrıca bu uyguluma ile aramaya konu ekleyerek, arama nedenini daha telefon çalarken karşı tarafa iletebilmekte. Resim ile emojili arama seçenekleriyle de telefon ekranlarını eğlenceli bir hale getiriyor.

Bunun dışında grup oluşturarak tek tıkla toplu görüşme, rehberde kayıtlı olmayan numaraları arayabilme, en yakın nöbetçi eczane gibi ihtiyaçlara lokasyon bilgisiyle ulaşabilme, "rahatsız etme" seçeneğiyle telefon açıkken de ulaşılamıyor anonsu iletebilmesi de yer alıyor.

Tüm aramaları tek ekrandan yönetebilmekte
Turkcell’in uygulumalarından; KimAramış, CepAçık, KimAramış Ektsra, CepAçık Ekstra, KimArıyor, ŞimdiAra gibi arama servislerine abone olanlar, tüm aramaları tek bir ekran üzerinden kolayca yönetilebilmekte.

UpCall’un bilinmeyen numaraları göstermesi için aranılan kişinin isminin paylaşılmasına izin vermiş olması gerekmekte. Bunun için de arayan kişinin kaydının Turkcell Rehber’de ya da Rehberlik Hizmetleri Servisi AŞ’nin veri tabanında yer alması gerekiyor.