İSTANBUL (AA) -Aralarında Türkiye’ye ait dört projenin de olduğu, 2018’de gerçekleştirilen en iyi 47 proje, Birleşmiş milletler tarafından incelendi.

Türk Telekom'un, ekonomik, fiziksel ya da herhangi bir nedenle internete erişimi olmayan kesimleri kapsayıcı "İnternetle Hayat Kolay" çalışması, örnek proje kapsamında öne çıktı.
G20 Kapsayıcı İş Modelleri Güncellemesi Raporu'nun örnek projeler arasında gösterdiği çalışma, herhangi bir senaryoyla internet kullanamayan kesimleri dijital dünya ile tanıştırmayı amaçlıyor.

Arjantin'de organize edilen G20 Zirvesi davetlileri, ortakları ve uluslararası organizasyonun, toplumun her kesimini kapsayan, faydalı iş modeli, bağlamındaki projeleri belirleyen rapor, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından hazırlandı.

BM'NİN KAPSAYICI 47 İŞ PROJESİ

BMKP’nin, Kapsayıcı İş Modelleri Ağı belirlediği raporda, toplumun her kesimini gözeten, 2018'in 47 en iyi projesi değerlendirildi.
Rapor, Türkiye’den dört projeye büyüteç tutarken, Türk Telekom’un "İnternetle Hayat Kolay" projesi, G20 inisiyatif ve planlar endeksindeki yerini aldı.

TÜRK TELEKOM: REFAHIN TÜM TOPLUMA EŞİT DAĞITILMASI

Refahın toplumun her kesimine aynı oranda verilmesinin, sadece ekonomik kalkınma için değil, geleceğin dünyası için de şart olduğunu söyleyen,  Türk Telekom CEO'su Paul Doany, yoksulluk sınırının altındaki kitleyi de gözeten iş modellerinin, iş yapış süreçleriyle bütünleşik ele alınmasını önerdi. Doany, projenin, Türkiye’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve dijital dönüşümü kapsamında ele alındığını da ifade etti.

DİJİTALLEŞMENİN EKONOMİK KAZANCA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ

Türk Telekom CEO'su Doany, yalnızca faydalı iş modelleri kapsamında ve Birleşmiş Milletler programlarına iştirak için değil, geliştirdikleri projelerde ulaştıkları bireylerin dijital dünyayı daha iyi öğrenip, önce iyi bir kullanıcı ve mümkünse bu durumdan ekonomik bir fayda sağlamalarını amaçladıklarını kaydetti. Bu hedef doğrultusunda, eğitim çalışmaları yaptıklarını da anlatan, Doany, siz değerli davranırsanız, başarı geriden gelir, dedi.