Turck'un geliştirdiği ve uzunluğu 2m’ye kadar uzanan Li lineer pozisyon sensörleri, 5 kHz frekansta pozisyon değeri ölçüyor. Çalışma prensiplerinden dolayı ölçme uzunluğu arttıkça Li sensörleri, daha düşük bir hızda hissedilen manyetostriktif lineer pozisyon sensörlerinden daha iyi performans gösteriyor. Yeni IP67 dayanımlı seride sensörler nem ve kir gibi sert çevre koşullarına dayanıklılığının yanısıra titreşime veya 200 g'a kadar şoklara maruz kaldıklarında dahi güvenilir birçimde konum sinyali verme özelliğine sahip oluyor. 5 kHz tarama hızı, konumlandırma hatalarını da minimumda tutuyor. Yeni seride hassasiyet 16 bitlik bir D / A dönüştürücü ile daha da artırılmış. 

DARBELERE KARŞI DAYANIMIN AVANTAJLARI

Li-sensörler, manyetik alanlara bağışıklıkları, doğrusallık hatalarını indükleyen konumlandırma elemanının özel tasarımı nedeniyle metal talaşları bu kısma yapışmadığından, metal işleme endüstrisindeki kapalı döngü kontrol görevleri için ideal bir çözüm olarak dikkat çekiyor. Darbelere karşı dayanıklılığı, preslerde ve delme makinalarında sorunsuz biçimde çalışabilmesini,  ağaç işleme veya enjeksiyon kalıplama makinalarında konum ölçümü için kullanılabilme imkanı veriyor.  
Turck'un100 ila 2000 mm uzunluğunda değişen Li lineer pozisyon sensörleri, daima çıkış sinyallerini 0 - 10 V sinyal ve 4 - 20 mA sinyal olarak iki şekilde veriyor. Ürünler, teşhis sistemlerinin bağlanmasını mümkün kılıyor ve yedekte tutulacak cihaz çeşidi  sayısını da azaltıyor.