Ankara’da 1975 yılında kurulan ve 2005 yılından bu yana, özellikle kalıplama ve döküm proseslerinin otomasyonu ile birlikte, yardımcı ekipmanların fırınlanması için dökümhane ekipmanlarının tasarımı ve imalatında uzmanlaşan Transtek Mühendislik A.Ş., dökümhane ekipmanlarında Turck'un modüler çözümlerine güveniyor. Transtek Mühendislik Teknik Müdürü Çağda Taplamacıoğlu, makina üzeri BL67 ailesi ve TBEN IO-Link slave üniteleri yoluyla hem modüler yapıya geçmelerinin kolaylaştığını, hem de sahadaki panoları ortadan kaldırarak daha profesyonel bir görünüm sağlayıp müşterilerinin nezdinde rakiplerine fark attıklarını söyledi. Taplamacıoğlu, kendilerine fark yaratmaya adadıklarını vurgulayarak, daha kullanışlı, verimli, hızlı ve daha ekonomik çözümleri sayesinde daha iyi ürünler yaratarak hizmetlerimizde farkımızı ortaya koyma hedefindeyiz" dedi.

Transtek Mühendislik A.Ş. Teknik Müdürü Çağda Taplamacıoğlu

 HANGİ TURCK ÇÖZÜMLERİ YER ALIYOR? 

Transtek Mühendislik A.Ş.'nin ürettiği döküm hatlarında Turck'un sağladığı çözümler arasında; makina üzeri BL67 modüler IO ailesi, IP69 korumalı TBEN kompakt blok I/O modülleri ve pano içi BL20 Modüler I/O ürünleri başta olmak üzere; pano içi kompakt FEN20 I/O modülleri, çeşitli Turck ve Banner sensörleri yer alıyor. Transtek Mühendislik A.Ş., bir çok farklı üretime olanak sağlayan modüler üretim makinaları otomasyonunu Turck Ankara Bölge Bayisi Simkol Elektrik partnerliğinde  gerçekleştiriyor.

Resim1. Transtek otomatik kalıplama hattı

YOĞUNLAŞTIĞI FAALİYET ALANLARI 

Ankara’da 1975 yılında kurulan Transtek Mühendislik A.Ş., endüstriyel tesisat projeleri, makina tasarımı başta olmak üzere, konveyör imalatı, endüstriyel yıkama makinaları, endüstriyel yangın sistemleri, endüstriyel klima - havalandırma ve toz giderme tesisleri gibi oldukça geniş bir yelpazede çözümler sunuyor. 

HER PROJEYE ÖZEL TASARIM

Transtek Mühendislik A.Ş. için geniş çeşitlilikte müşteri kitlesine sahip olmanın en büyük dezavantajını projeye özel makina tasarımı yaparken yaşıyor. Sadece makina modülleri değil, sensör ve aktüatör değişkenliği nedeniyle I/O sayıları da oldukça değişken oluyor. Turck BL67 serisi modüler I/O ailesi tüm makina üzeri sinyal iletim gereksinimlerini esnek bir şekilde karşılıyor. Özellikle mobil makina yapılarından ötürü ana pano ile kumanda panoları arasında buton ve indikatör kullanımı oldukça fazla olduğundan, Turck IP20 Kompakt I/O modülleri bu darboğazın aşılmasında kolaylaştırıcı bir çözüm olarak dikkat çekiyor. 

Resim2 : Turck BL67, BL20 ve FEN20 uzak IO ürün aileleri ile transtek makinalar.

MODÜLER MAKİNA İMALATINDA TURCK ÇÖZÜMLERİ

Transtek Mühendislik A.Ş. alanında öne çıkmak için en iyi yöntemin; modüler, esnek, makina ve işlem yapılarına geçmek olduğunu kavrayıp, makinalarına Turck Fieldbus IO ürün gruplarını entegre edip stratejik bir karar aldı.

 

Resim3 : Turck uzak IO’larla gelen ( Ayrık ) mantık, işlevselliği artırırken veri haberleşme yükünü ve duruşları azaltır.

YENİLİKÇİ SENSÖR TEKNOLOJİLERİ : TURCK-BANNER İŞBİRLİĞİ

Transtek Mühendislik A.Ş., Turck ve global partneri Banner Engineering'in yenilikçi sensör çözümlerini makinalarına uygulayarak, dökümcülük sektörüne en son teknolojiyi getiren firmalar arasında önemli bir yer edindi.

 



Teknik Müdür Çağda Taplamacıoğlu, Turck ve Banner markalarını partnerleri Simkol Otomasyon aracılığı ile kullanmaya başladıkların söyleyerek, BL20 ve FEN20 ürün aileleri ile makina üzerindeki kablaj işlerinin daha rahatladığını ve klemens-soket karmaşasının tamamen yok olduğunu hatırlattı.  Makina üzeri BL67 ailesi ve TBEN IO-Link slave üniteler sayesinde hem modüler yapıya geçişin kolaylaştığını,  hem de sahadaki panoları ortadan kaldırarak daha profesyonel bir görünüm sağlamanın, rakiplere karşı fark yaratılmasının da önünü açtığını vurguladı. Çok kolay diagnostik ve devreye alma ile tüm unsurlara uzaktan erişebilme imkanı, yapılandırmada kolaylık gibi avantajlar ile  teknolojik işçilik ve mühendislikte önemli bir azalmanın sağlandığını da sözlerine ekledi.  

Yakın gelecekte IO-Link ürünlerinin artması ve çeşitlenmesi sonucu haberleşme mesafelerinde oluşabilecek gelişmeler neticesinde daha çok IO-Link ürünü kullanacaklarını vurgulayan Taplamacıoğlu, yeni dönem beklenen yeniliklerin başında kablosuz hızlı haberleşmenin geldiğini, 2019 yılında RFID teknolojisini kullanmayı ve ERP sistemlerine veri yollamayı hedefledikleri anlattı.