Dijitalleşmeden yoğun bir şekilde bahsettiğimiz günümüzde hızla gelişen endüstri dünyasında makina ve proseslerin sürekli izlenebilir ve bilgi aktarabilir olması süreç optimizasyonu için ihtiyaç haline gelmiştir. Buradan elde edilen büyük verinin analiz edilip doğru kararların alınması ise doğru verinin doğru zamanda doğru kanal üzerinden toplanması ile sağlanabilir. Bu sebeple doğru ürünlerin kullanılması, verinin toplanması ve bunun güvenilir bir şekilde olması, milyarlarca bitlik büyük verinin sağlıklı bir şekilde analiz edilmesi için olmazsa olmazdır.      

YETKİLENDİRME VE TANIMLAMA TEKNOLOJİSİ 

RF ID (Radyo Frekanslı  Tanıma Teknolojisi); Nesneleri radyo dalgaları ile belirlemek ve bilgi akışını sağlamak için kullanılan teknolojidir. Bilgi, radyo frekansı kullanılarak erişilebilen bir elektronik etiket olarak adlandırılır ve sabitlendiği nesneyle ilgili bilgileri içerir. Bir etiket, okuyucu tarafından oluşturulan alana girdiğinde, sinyali algılar ve verileri (okuma veya yazma) okuyucuya aktarır.
Barkod teknolojisinden farklı olarak RFID sistemlerde her bir nesneye okuma/yazma ve depolama kapasitesi verilerek  nesnelere uzaktan erişim sağlamaktadır. RFID tanımlama sistemleri, nesne izlenebilirliği, tanımlama (takip) ve erişim kontrol işlevlerini gerçekleştirmeyi  olanaklı hale getirir. Otomotiv, Akaryakıt, Lojistik, Enerji gibi bir çok uygulama alanında aktif ve yaygın olarak kullanılan RF ID Teknolojisi ; sistemin her aşamasını izlemeyi ve toplanan bilginin haberleşme protokolleri sayesinde sağlıklı bir şekilde aktarılmasını sağlar.

DAHA VERİMLİ PROSESLER 

Telemecanique Sensors XG RF ID Okuyucuları otomotiv montaj hatlarında izlenebilirlik özelliği ile önemli bir rol almaktadır.Etiketlere istenen bilgiler yazıldığında taşınan nesnelerin takip edilmesini ve nesnenin içeriğini otomatik olarak otomasyon sistemlerine aktarır.  Böylelikle manuel yapılan hatalar minimalize edilmiş olur. PLC ile bilgi alış verişinin hızlı gerçekleşebilmesi ile hızlı proseslerde bile etkin çözüm sağlar.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ VE KOLAY KONFİGÜRASYON 

2006 yılında piyasaya sürülen ve otomotiv sektöründe rüştünü ispat eden 13.56 MHz RFID tanımlama sistemi hem RF okuyucu hem de mikroişlemci kontrollü bir PLC ağ iletişim sistemini bir araya getiren kompakt bir yapı olarak tasarlanmıştır. OsiSense XG Akıllı Anten, ayrı bir haberleşme kontrolörü kullanmadan doğrudan Modbus RS-485 programlanabilir lojik kontrol cihazı ile haberleşmesi için tasarlanmıştır. Bugün otomotiv operasyonlarının genellikle birkaç farklı PLC  haberleşme protokolü kullandığı düşünülürse, Telemecanique Sensors OsiSense XG  çeşitli haberleşme sistemlerine entegre olabilir .(EtherNet / IP, EthernetTCP / IP ve Profibus-DP) Dünya çapında 14.000'den fazla OsiSense XG okuyucu otomotiv ve diğer üretim işlemlerine entegre edilmiştir. Otomotiv üretiminizi geliştirmek ve sadeleştirmek için tasarlanmış sade, dayanıklı ve ekonomik çözümler ile verimliliği arttırın ve hataları minimuma indirin. Telemecanique Sensors makine ve proseslerinizin akışını  ve verimliliğini artırmak için 3 farklı seri okuyucu ile kullanılan etikete bağlı olarak 150 mm’ye kadar algılama mesafesi sağlamaktadır. 12 farklı model etiket ile istediğiniz alana kolaylıkla monte edilme imkanı sunarak lojistik proseslerinde ürünlerin izlenebilirliğini sağlar. OsiSense RF ID sistemleri, modele bağlı olarak maksimum 32 akıllı antenin zincirleme bağlanmasına olanak tanır.

Okuyucu ile birlikte kullanılan alan genişletici sayesinde etiket ve okuyucunun diyalog alanı doğru orantılı olarak genişler, uzar. RFID diyalog bölgesindeki artış, üretim ortamına daha kolay entegrasyon sağlar ve güç tüketiminde bir artış olmadan gerçekleştirilir.Konveyör uygulamasında, RIFD etiketi motor paletinin altı boyunca herhangi bir yere yerleştirilebilir ve hala Akıllı Anten ile iletişim kurabilir. Not: Antenin yüzeyinden yukarı doğru RFID etiketine doğru giden mesafe korunmalıdır.