Verimlilik ustaları olan mühendislerin tasarım ekipleri çalışan prototipler oluşturmadan önce zamandan tasarruf etmek için simülasyon yazılımları kullanıyorlar. Test ekipleri mekandan tasarruf etmek ve performans kazanmak için masa üstü sistemlerden modüler sistemlere geçiyor. En iyi uluslararası yetenekleri arıyorlar. Tüm bunları verimlilik adına yapıyorlar! 

Ancak, ayrı iş akışlarından gelen ölçümlerin birbirleri ile ilişkilendirilmesi için saatler harcanıyor. Mühendisler, verileri farklı yazılımlara iki veya üç kez programlıyor. Donanımlar ve yazılımlar birbirleri ile doğal bir şekilde iletişim kurmadığı için geçici çözümler yazıyorlar. Deneylerin tasarımı ile ilgili karar vermek adına gerekli analitiği üretmek için bilişim ekibine  güveniyorlar. Peki, bu bağlantılı ve neredeyse 5G’ye ulaşan dünyada neden ürün geliştirme ekipleri halen çok yüksek hata riskleri altında silo haline getirilmiş veri tabanları ve birbirleri ile bağlantısı olmayan iş akışları ile çalışıyor?
Çünkü bugüne kadar entegre ve bağlantılı bir çözüm yoktu. Artık Keysight PathWave ile geleceğin teknolojisinden yararlanabilir, tasarım ve test iş akışınızı entegre edebilirsiniz.

KEYSIGHT PATHWAVE NEDİR?

PathWave, ürün geliştirme iş akışının her bir aşamasında donanım ve yazılımı entegre eden açık, ölçeklendirilebilir ve  öngörücü bir yazılım platformudur. Tasarım yazılımını, cihaz kontrolünü ve uygulamaya özgü test yazılımını açık bir geliştirme ortamında bir araya getirerek hızlı bir şekilde yüksek performanslı çözümler ortaya çıkarmanıza imkan tanır.
PathWave yazılım platformu, ihtiyaç duyduğunuz tasarım ve test araçlarına ihtiyaç duyduğunuz zaman esnek ve anında erişim imkanı sunar. Tasarım ve test araçlarının birlikte çalışabilirliği ve gelişmiş veri yönetimi, ürün geliştirme döngüsünü önemli derecede hızlandırarak, sürecin her bir adımında yeniden ayrı ölçüm ve test planları oluşturma ihtiyacını ortadan kaldırır. PathWave Keysight’ın tutarlılığı, hassasiyeti ve ölçüm bütünlüğünü sağlama konusundaki uzmanlık birikimine dayalı olarak geliştirildiği için sonuçlardan emin olabilirsiniz.

NASIL AÇIK, ÖLÇEKLENDİRİLEBİLİR VE ÖNGÖRÜCÜ OLABİLİYOR?

PathWave üçüncü taraf donanımları ve yazılımları ile entegrasyona açıktır; dolayısıyla test iş akışlarını hızlandırmak için uyumlu donanımları hızlı bir şekilde birbirine bağlamanıza olanak tanır. Açık Uygulama Programlama Arayüzleri (API) sadeleştirilmiş ve hızlı bir kişiselleştirmenin yanı sıra, tüm tasarım ve test kaynaklarını birbirine bağlamanıza ve entegre etmenize olanak tanır.

 
Şekil 1 PathWave Test, ölçüm, test otomasyonu ve veri yönetimi araçlarından oluşan bir portföyün kullanıma sunulması için uygun bir ortam sağlar.

PathWave ihtiyaçlarınıza göre ölçeklendirilebilecek modüler bir yazılım mimarisi sunmaktadır. Masaüstü veya bulut ortamında kullanılabilir ve farklı iş yüklerine uygun ölçeklendirilebilir bir bilişim gücü sağlar. Ortak bir kullanıcı arayüzü sunarak çoklu test kaynakları arasında programlamayı hızlandırır. PathWave, iyileşmeyi sağlamak ve verimliliği arttırmak için gelişmiş veri analitiği gerçekleştirir. Veri madenciliği sağlamak, örüntüleri belirlemek ve gelecekteki sonuçları ve eğilimleri kestirmek için güçlü analiz araçları sunar. Aynı zamanda operasyonlar ve varlık yönetimi için 360 derecelik küresel bir bakış açısı sunar. PathWave, yerleşik tahmin algoritmaları  ile birlikte üretkenliği ve varlık kullanımını arttırır. PathWave, sektörde tasarım, test, ölçüm ve analiz süreçlerini entegre eden ilk yazılım programıdır. Ortak bir mimari üzerinde ve çerçeve içerisinde oluşturulmuş çok çeşitli eklentiler ve uygulamalar sunar. Tasarım veya test mühendisleri gibi spesifik kullanıcılar için çeşitli konfigürasyonlar halinde sunulmaktadır. Uygun eklentileri seçerek ve uygulamaya özgü içeriği entegre ederek spesifik çözümler oluşturabilirsiniz. Açıklık, ölçeklendirilebilirlik ve öngörücülük ilkelerine dayalı olarak oluşturulan platformun sizin tarafınızdan geliştirilmesi mümkündür. Aşağıda PathWave platformunda bulabileceğiniz özelliklere ilişkin üç örnek  sunulmaktadır:

 
Şekil 2. PathWave Analitik aksaklık sürelerini kestirmek ve hata riskini azaltmak için yerleşik algoritmalara sahiptir.

PATHWAVE TEST 

Test yazılımınızın sizi asla yavaşlatmamasını sağlayabilirsiniz. Keysight PathWave Test güçlü ölçüm, test otomasyonu ve veri yönetimi araçlarından oluşan bir portföy sunuyor. Basit test planlarından karmaşık dağıtılmış işletme sistemlerine kadar,  PathWave Test kesintisiz veri erişimi imkanı sunarak, iş akışının her noktasında birlikte çalışabilirliği sağlıyor. Keysight’ın güvenilir algoritmalarından yararlanan PathWave Test tasarım, analiz ve test sonuçlarınızın ürün yaşam döngüsü boyunca tutarlı olmasını sağlıyor (bakınız Şekil 1).

PATHWAVE ANALİTİK 

Tüm cihazlar arızalanabilir. Bir üretim mühendisi olarak, arızaları mümkün olduğunca hızlı bir şekilde tespit etmenin ve gidermenin sizin göreviniz olduğunu bilirsiniz. Peki, arızaları yüksek bir güven seviyesi ile önceden kestirmek daha iyi olmaz mı? Keysight PathWave Analitik verileriniz ile ilgili olarak size daha fazla fikir veren bir Sanayi 4.0 çözümüdür. Platforma bağımlı değildir ve cihazınızın ne zaman arızalanabileceğini veya ne zaman aykırı değerlerin tespit edilebileceğini size bildirmek için yerleşik tahmin ve otomatik anormallik tespit algoritmaları ile birlikte sunulur. Üretim hattınızda üretkenliği ve varlık kullanımını arttırmak  için gerçek zamanlı veri analizi gerçekleştirebilirsiniz (bakınız Şekil 2).


PATHWAVE FPGA

 Şekil 3 PathWave FPGA, doğrudan Keysight cihazlarında özel donanım ivmesi yaratan, uygulayan ve simüle eden sistem düzeyinde bir FPGA geliştirme ortamıdır.

Günümüzde, açık FPGA’lara sahip modüler cihazlar kullanılarak prototip oluşturma süreçleri hızlandırılmaktadır. Keysight PathWave FPGA  kullanılarak bu FPGA’lara özel mantık eklenmesi prototip oluşturma döngülerinin haftalarca kısaltılmasını sağlar. Sinyal yolu ile daha yakından bağlantılı bir şekilde çalışan mantık,  test süresini kısaltmak ve daha gerçekçi sonuçlar sunmak için güçlü bir “çevrimiçi donanım (hardware in the loop)” yöntemi sunmaktadır. Testler; özel protokoller, üretim ve tespit algoritmaları, filtreler, DSP blokları ve diğer prosesler ile birlikte müşteri gerekliliklerine göre optimize edilebilir. Şematik odaklı FPGA tasarım araçları, FPGA programlama deneyimine ihtiyaç duyulmaksızın veya çok az deneyime ihtiyaç duyularak Keysight cihazlarındaki FPGA’lara otomatik olarak derlenebilir (bakınız Şekil 3).

İŞ AKIŞINI HIZLANDIRIYOR 

PathWave tasarım, test ve doğrulama iş akışının tamamı için bir dizi entegre yazılım ürünleri sunuyor. Bu ürünler birbirleri ile bağlantılıdır, birlikte çalışabilirler ve hızlı bir şekilde yeniden yapılandırılabilirler; böylelikle sektörün en entegre yazılım platformunu sunarak, en verimli iş akşını için doğru bilişim kaynaklarını tahsis etmenizi, toplanan verileri değerlendirmenizi, darboğazları önceden tahmin etmenizi ve  sorunları hızlı bir şekilde düzeltmenizi sağlar. Keysight PathWave, sizinle Keysight arasında iş akışınızı hızlandıran bir ortaklık sağlayacaktır.