Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Bölümü Ürün Yönetimi ve Pazarlama Takımı Inverter ve LVS Ürün Yetkilisi İsa Uzun, şirketlerinin ileri teknolojisiyle geliştirdiği AC Motor Sürücü Sistemleri ile ilgili üretim sırasında 300’den fazla test uygulayarak kaliteden ödün vermediklerinin altını çizdi.

"HALT TESTLERİ İLE ÜRÜN GÜVENİLİRLİĞİNİ ARTIRIYORUZ"

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) iş birliğiyle düzenlediği webinarlarda paydaşlarıyla buluşan firmanın son olarak gerçekleştirdiği online etkinliğinde, Ürün Yönetimi ve Pazarlama Takımı Inverter ve LVS Ürün Yetkilisi İsa Uzun tarafından bir sunum yapıldı.

Firmalarının fabrika otomasyon ürün grubu altında birçok ürünün bulunduğunu, bunlar arasında öne çıkan AC Motor Sürücü Sistemleri, frekans inverterleri olduğunu söyleyen Uzun, "Evrensel alanda kabul edilmiş, endüstriyel ve yaşam alanlarında hemen hemen tüm uygulamalar için çözüm sunabilen bir inverter ürün ailesine sahibiz. Markamız bu alandaki gücünü, 40 yılı aşkın süredir inverter üretimindeki tecrübesi ve sunduğu kaliteden alıyor. Aynı zamanda bir yarı iletken üreticisi olan firmamız, inverterlerinde kendi ürettiği IGBT modüllerini kullanıyor. Yüzde yüz kendi dizayn ve üretimi olan sürücüleri için tasarım sürecinde HALT testleri (Highly Accelerated Life Test) uygulayarak ürün güvenilirliğini artırıyor. Bununla birlikte üretim süreci ve fonksiyon testleri sırasında 300’den fazla test uygulayarak kaliteden ödün vermeden üretim süreçlerini gerçekleştiriyor” diye konuştu.

"BİRÇOK ENDÜSTRİDE KULLANILIYOR, KONFOR SAĞLIYOR"

Uzun, inverterlerin kullanım alanlarıyla ilgili baskı makinalarından otomatik raf sistemlerine, pres makinalarından depolama sistemlerine kadar birçok endüstriyel alanda kullanıldığını, "Klima santralleri, egzoz fanları, besleme fanları, pompa ve hidrofor sistemleri, havuz sistemleri, kazanlar, ısıtma ve soğutma sistemleri, asansörler, yürüyen merdivenler gibi yerleşim alanlarındaki uygulamalarda da kullanılarak insanların ihtiyacı olan konforu sağlıyor. Tüm bu kullanım alanları için farklı özellikte cihazlara ihtiyaç duyuluyor." şeklinde konuştu.

Ürün ailesindeki 5 farklı ana seriyle 630 kW’a kadar motor gücü kapasitesi sunabildiğini aktaran Uzun, çeşitli uygulamalar için çözümler sağlayabildiklerini dile getirdi.

"ENERJİ TASARRUFUNA KATKIDA BULUNUYOR"

Günümüzde büyük önem taşıyan konular arasındaki enerji tasarrufuna da değinen Uzun, inverterlerinde enerji tasarrufuyla ilgili fonksiyonların mevcut olduğunu söyledi.

Enerji tasarrufu kontrolü sayesinde tanımlanmış parametreler ayarlanarak inverter tarafından otomatik enerji tasarrufu işleminin gerçekleştirdiğini kaydeden Uzun, "Enerji tasarrufu işlemiyle inverter, çıkış voltajını otomatik olarak kontrol ediyor ve sabit hızla çalıştığı sırada çıkış gücünü minimuma getiriyor. Hızlanma ve yavaşlama süresi, tork artışı gibi parametre ayarlamalarına gerek kalmadan, aktif edilen optimum uyartım kontrolü sayesinde, uyartım akımı sürekli olarak optimum seviyeye ayarlanarak cihazlarımız sabit hızda çalışma sırasında enerji tasarrufu sağlıyor ve en yüksek motor verimliliğini yakalamaya çalışıyor." diyerek sözlerini tamamladı.