Valmet, işlem verilerinin görselleştirilmesini bambaşka bir seviyeye taşıyan Valmet DNA Gösterge Paneli konseptini tanıtarak, DNA Otomasyon Sistemi 2018 koleksiyonunu piyasaya sürdü. Valmet DNA 2018 koleksiyonu; IO ürünleri ve OPC UA (Unified Architecture - Birleşik Mimari) iletişim yeteneklerinde geliştirmeler de içeriyor. 

Valmet DNA Gösterge Panelleri süreç verilerini okumayı ve anlamayı kolaylaştırıyor. Valmet DNA Gösterge Panelleri, önceden analiz edilmiş, temel üretim süreci bilgilerini, yorumlanması kolay bir görsellikle sunan web uygulamalarıdır. Müşterilerde bulunan Valmet DNA Otomasyon Sistemi’nde hâlihazırda mevcut olan gerçek zamanlı ve geçmiş verileri kullanan bu web uygulamaları, Valmet'in Endüstriyel İnternet ürün ve hizmetlerini tamamlayıcı görev üstleniyor. Yeni DNA Gösterge Panelleri, bir üretim tesisi veya fabrikada neler olduğunu hemen görerek değişen durumlara hızlı tepki vermeyi mümkün kılıyor.
Mevcut sistem verilerine kolaylıkla bağlanan Valmet DNA Gösterge Paneli, herhangi bir üretim tesisi veya fabrikada operatörlerden CEO’ya kadar farklı kullanıcı rolleri olan kişilere anahtar niteliğindeki performans göstergeleri ve anlamlı bilgileri aktarabiliyor. DNA Gösterge Panelleri, kumanda odasının dışında da sabit veya herhangi bir konumda mobil olarak da kullanılabiliyor.

Valmet Otomasyon İş Kolu, Ar&Ge Başkan Yardımcısı Jukka Ylijoki, ürün hakkında şunları söyledi: "Valmet DNA Gösterge Paneli, çağdaş kullanıcı deneyimi ilkelerine uygun olarak tasarlandı. Valmet DNA Otomasyon Sistemi’nden derlenen verilerin içeriği ve sunumunu, atanan kullanıcı rolleri ve ihtiyaçlara göre değiştirmek mümkün."