Pepperl+Fuchs Türkiye Genel Müdürü Bülent Yakupoğlu, firma olarak sensörlerden RFID sistemlerine kadar komple sistemin ihtiyacı olan bütün komponentleri sağlayabildiklerini söyledi.

Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) ve ST Endüstri Radyo iş birliğiyle gerçekleştirilen “Türk Sanayisini Geleceğe Hazırlıyoruz” webinarında konuşan Yakupoğlu, Türkiye ofisi olarak globalde yeni çıkan bir ürünü vakit kaybetmeden Türkiye’deki kullanıcılarla buluşturduklarını, anında demolarını yaparak müşterilerinin uygulama alanlarında kullanıma alabildiklerini dile getirdi. 

“WCS, ÇELİK ENDÜSTRİSİNDE ÖNE ÇIKIYOR”

Endüktif, kapasitif, fotoelektrik, görüntü işleme sensörlerinin yanı sıra ultrasonik sensörler de özellikle Siemens’in üretim tesisini satın aldıktan sonra şu anda dünya lideri bir porftföye sahip olduklarını kaydeden Yakupoğlu, eğim ve ivme sensörleri, pozisyonlama için gereken enkoder’ları ve konumlandırma sistemlerini de müşterilerine sunduklarını belirtti.

Yakupoğlu, konumlandırma sistemlerinde zorlu şartlarda çalışan WCS mutlak doğrusal enkoder çözümlerinin, çelik endüstrisinde çalışma koşullarının zor olduğu ve zamanla bu şartlardan olumsuz olarak etkilendiği alanlarda öne çıktığını vurguladı.

“AR-GE’YE 60 MİLYON AVRO AYIRIYORUZ”

Ar-Ge faaliyetlerine yatıran yatırımları ile ilgili bilgiler veren Yakupoğlu, “Kuruluşundan beri Ar-Ge’ye önem veren bir firma olarak, 2018 yılı rakamlarına göre ciromuzun yüzde 10’undan fazlasını, yani toplamda 60 milyon avroluk bir bütçeyi Ar-Ge’ye ayırmış durumdayız. 600’ün üzerinde mühendisimiz sadece Ar-Ge çalışmalarında görev alıyor.” 

DÜNYA ÇAPINDA BİR ORGANİZASYON

Günümüzde global çapta 6 bin 300 çalışanın görev aldığı, 700 milyon avroluk ciro hacmine ulaşan firma, 6 ülkede üretim tesisinin yanı sıra 6 kıtada ve 50’den fazla ülkede kendi ofisi bulunuyor.

Grup şirketi olarak faaliyet gösteren, bu kapsamda endüstriyel sensörler ve patlamaya karşı ürünler üreten fabrika otomasyonu ve proses otomasyonu departmanı bulunan firmanın ürün gamında ise, 25 bini aktif olmak üzere bileşenleriyle birlikte 50 bin ürün üretebilecek imkana sahip.