Cam ürünlerinin her alanında, global güç Şişecam Topluluğu ile savunma elektroniği kuruluşu Aselsan iş birliğine giderek ortak projelerde çalışma kararı aldılar.

İş birliği, ASELSAN’ın savunma sanayine projeleri için gereken malzemelerle, ürün kompozisyonunda yerli ve milli çözümler üretilmesi hedefleniyor. 
ASELSAN ile Şişecam Topluluğu’nun imzaladığı protokol töreni, en verimli işbirliği iklimi oluşturulması hedefiyle ASELSAN Macunköy tesislerinde gerçekleştirildi.

2 YILLIK İŞBİRLİĞİ YERLİLİĞİ ÖNCELİYOR

İmza törenine ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün ile Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Kırman iştirak etti.
Protokolle bağıtlanan işbirliği, Türkiye’nin iki dev markası arasındaki köklü kurum kültürü ve donanımı birleştirerek, yerli ve milli ürünler geliştirme amacına odaklı ilerleyecek.
En az iki yıl geçerli işbirliğiyle, hazırlık ve prototiplerin geliştirilmesi olmak üzere iki aşamalı olacak. 

ŞİŞECAM, ASELSAN’A ÖZEL CAM ÜRETECEK!

Ortak çalışmayla Türkiye’nin milli tankında kullanılmak üzere periskop camı ile ASELSAN’ın üzerinde çalıştığı farklı alanlardaki teçhizatta ihtiyaç duyulan, geniş bir yelpazedeki cam, cam seramik malzeme geliştirilecek.

Şişecam’ın çalışacağı özel camlar, termik şoka dirençli, üst düzey mukavemetli ve yine klasik camdan farklı olarak, optik performanslı üretilecek.
Söz konusu ürünlerin kompozisyonlarını geliştirecek olan Şişecam, işin en başından sonuna kadar yerli imkanlarla çalışacak. 

ŞİŞECAM KROM KİMYASALINDA DÜNYA LİDERİ

Şişecam Topluluğu Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Kırman, üç kıtada, 13 ülkede, 43 tesisle 80 yıldır hizmet veren kurumun, cam ev eşyasında dünya 3.’sü, cam ambalajda dünya 5.’si, sodada, dünyanın en büyük 10 üreticisi arasında olduğunu, krom kimyasalında ise dünya lideri olduğuna işaret etti.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, savunma alanında milli ve yerli çözümleri önceleyerek, Türkiye’nin ihtiyaçlarına çözüm ürettiklerini kaydetti.

ASELSAN 400'ÜN ÜZERİNDE ÖZEL PROJE ÇALIŞIYOR

ASELSAN’ın bir kısmı kamuoyu ile paylaşılan, bir kısmı ise özel olarak yürütülen 400’ün üzerinde projesi olduğunu belirtti. 
Prof. Görgün, Türkiye’de çok ciddi bir mühendislik yeteneği olduğu tespitini yaparak, şöyle konuştu:
“Sadece askeri ihtiyaca yönelik değil, sivil sistemlerde de üretiyoruz. Otobandaki otomatik geçiş sistemlerinin neredeyse tamamı ASELSAN üretimidir. Yenilenebilir enerjide, kurum kendini gösteriyor. Bir de, sağlıkta X-Ray ve MR sistemlerinde çalışmalarımız devam ediyor. Tüm bu sektörlerde, bizimle yürüyebilecek, Türkiye’nin tüm özel sektör kuruluşlarıyla da çalışabiliriz.”