Schaeffler, Almanya'daki Herzogenaurach kampüsünde inşa edeceği yeni yatırımı merkezi laboratuvarın temellerini attı. 

YATIRIM MALİYETİ 80 MİLYON AVRO, 2024'TE HİZMETE ALINACAK

Yatırım maliyeti 80 milyon avroyu bulan bina, firmanın 2025 yılı yol haritasının da temelini meydana getiriyor.

Zor koşullara karşın geleceğe yatırıma devam eden firma, 2023 yılında tamamlamayı hedeflediği laboratuvar binasında 2024 yılı başında işbaşı yapmayı planlıyor.

TEMEL UZMANLIKLARINI VE TEKNOLOJİLERİNİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLAYACAK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Schaeffler AG CEO’su Klaus Rosenfeld, "Merkez laboratuvar, Schaeffler’in rekabet gücünün ve başarısının gelecekte de sürdürülmesinde kritik öneme sahip" dedi.

YORGLASS'DAN 30 MİLYON EURO DEĞERİNDE TESİS YATIRIMI YORGLASS'DAN 30 MİLYON EURO DEĞERİNDE TESİS YATIRIMI

Yeni binada Ar-Ge alanında ana uzmanlıklarını ve önem taşıyan teknolojilerini tek bir çatı altında toplayacaklarını, şehirin de Schaeffler Group merkezi olarak mevcut konumunu güçlendireceğini belirten Rosenfeld, laboratuvarı ekonomik değer oluşturan bir noktada kurulacak olmasının firmanın stratejik rotasını sürdürmek istedikelerinin bir ifadesi olduğuna vurgu yaptı.

"OTOMOTİV VE GENEL ENDÜSTRİDE İLERLEMEYE YÖN VERECEĞİZ"

Yeni merkez laboratuvar kompleksi, 17 bin metrekareden fazla bir toplam alana sahip. Kompleks bina, 360 kişinin görev yapacağı toplamda 15 laboratuvardan oluşacak.

Söz konusu yer; ölçüm, test ve kalibrasyon sistemleri, malzeme, kimya, kaplama ve nanoteknolojiler ve çalışma ömrü ile sistem güvenilirliğinin iyileştirilmesi gibi temel alanlar dahil şirketin Ar-Ge faaliyetlerine ilişkin geniş bir çerçeveyi kapsayacak. Asıl odak noktası ise malzeme, kimya, kaplama ve nanoteknoloji ile bunlarla birlikte ilerleyecek yüksek çözünürlüklü ölçüm teknolojileri (metroloji, kimya, fizik, elektronik ve analiz) üzerine olacak. 

Schaeffler AG Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Uwe Wagner, firmalarının her daim inovasyon ve ürün geliştirme alanlarında üstün bir performans sergilediğini ifade etti ve yeni yerde geliştirecekleri çözümlerle uzun vadede uzmanlıklarını güçlendireceklerini, otomotiv ve endüstri sektörlerinde ilerlemeye yön vereceklerini söyledi. Uwe Wagner, "Schaeffler, ürün geliştirme süreçlerinde sağlanacak sinerjiyle e-mobilite, hidrojen ve yenilenebilir enerji alanlarında geleceğin teknolojilerini şekillendirecek, piyasaya daha hızlı ürün çözümleri sunabilecek.” şeklinde konuştu.

"YENİLİK GÜCÜMÜZE GÜÇ, HIZIMIZA HIZ KATACAK"

Kurumsal Araştırma ve Yenilik ile Kurumsal Yetkinlik Merkezi, Merkezi Teknolojiler Başkanı Mühendis Prof. Dr. Tim Hosenfeldt de yeni laboratuvarın analiz yöntemleri ve uzmanlıkları içeren birçok servisi bir araya getireceğini, firmalarının yenilik gücüne güç ve hızına hız katacağını belirtti. 

Prof. Dr. Hosenfeldt, "Yüksek çözünürlüklü analitik ve ölçüm teknolojileriyle ihtiyaca özel malzeme tasarımı gibi olanaklar tanıyacak yeni bina, laboratuvar standartlarında yeni bir sayfa açacak." dedi.

En güncel sürdürülebilirlik standartlarına cevap verecek biçimde tasarlanan yatırım, Alman Sürdürülebilir Binalar Konseyi DGNB’nin Altın Standardına uygun olarak yeşil bina konseptinde işletilecek. Firma ayrıca, yeni yerini dış müşterilere de açmayı hedefliyor. Bunun için de dijitalleşme ve yapay zeka kullanımına odaklanan bir laboratuvar ve sunum alanının oluşturulması planlanıyor.

YATIRIMLARA ODAKLANDI, E-MOBİLİTE ÜRETİM TESİSİ KURUYOR

Firma söz konusu merkez laboratuvarın yanında hidrojen teknolojileri yetkinlik merkezi için de Herzogenaurach kentinde karar kıldı. 

Otomotiv ve endüstri tedarikçisi; yakın bir geçmişte de Franconia’nın Höchstadt an der Aisch kentinde tamamen otomatik ve dijital bir alet üretim merkezini hayata geçirmişti. Firma, aynı zamanda, Otomotiv Teknolojileri Bölümü'nün merkezi olan Bühl’de de e-mobiliteye yönelik dünya standartlarında bir üretim tesisi kuruyor.