Süt işleme tesisindeki konveyörde tekrarlanan rulman yatağı arızası hem bakım-değişim maliyetine, hem de üretim hattının durmasına neden olarak büyük giderlere neden oluyordu.

Rulman yatakları erişimi güç bir alanda olduğu için tekrar yağlama yapmak oldukça zordu. Fabrika her 10 haftada bir rulman yataklarını değiştirdiği için üretimini de durdurmak zorunda kalıyordu.

Uygulamanın incelenmesinin ardından Molded-Oil ile donatılmış paslanmaz çelik rulmanların kullanılması ile daha iyi bir hizmet ömrü elde edileceği belirlendi.

Bu noktada özellikle rulmanların hizmet ömrünün düşük ve bakımın zor olması gibi noktalara odaklanıldı.

NSK Molded-Oil iç rulmanlar ile polimer gövdeli Silver-Lube rulman yataklarının kombinasyonundan elde edilen Life-Lube serisi ile gerçekleştirilen denemeler sonunda rulman ömrünün 12 ayın üzerinde olduğu belirlendi. Uygulamada korozyon direnci artmış ve tekrar yağlama gereksinimi olmamıştır.

Bu değişim ile; üretim kesintileri azalmış, verimlilik artmış ve bakıma ihtiyaç duyulmadığından maliyet tasarrufu elde edilmiştir.

KULLANIM DESTEĞİ VERİYOR

Yiyecek ve içecek sektöründeki her firmanın ayrı ihtiyaçları olacağının farkında olan Silkar Endaş mühendis kadrosu ile gıda firmalarının çalışma şartlarına en uygun rulman ve güç aktarım ürünlerini seçmesine yardımcı oluyor. Ürünlerin doğru kullanımı, yağlama, montaj konularında da müşterilerine destek veriyor.

http://www.endas.com/Home-Page/Turkish