Rockwell Automation, Inc., üreticilerin ürün izlenebilirliğine odaklanan bulut tabanlı tedarik zinciri çözümleri kullanarak ham madde kaynaklarından satış noktasına veya sonrasına kadar ürünlerinin tüm serüvenine hakim olmalarına yardımcı olmak için bulut tabanlı ürün dijitalleştirme ve izlenebilirlik platformu Kezzler AŞ ile iş ortaklığı kurduğunu duyurdu.

Söz konusu iş birliği, birleştirilmiş teklif ürün kalitesi, güvenlik ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda mevzuat gerekliliklerine uygunluk sağlamaya ve tüketici beklentilerini karşılamaya odaklanan yaşam bilimleri, yiyecek içecek ve hızlı tüketim malları gibi sektörlerde faaliyet gösteren müşteriler için ideal konumda yer alıyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK UYGULAMALARI REKABET AVANTAJI SAĞLIYOR

Rockwell’in tedarik zinciri özellikleri ile Kezzler’in izlenebilirlik teknolojilerinin bir araya gelmesiyle müşterilerin gerçek zamanlı bir izlenebilirlik platformunda tedarikçileri, üretim personelini, lojistik personelini ve tüketicileri bağlantılı hale getirebilmeleri sağlanacak. Kezzler’in bulut tabanlı çözümü, sabit defterlerden (blok zinciri) geleneksel veritabanlarına varana dek çok çeşitli teknolojileri bünyesinde toplayan mevcut kayıt sistemlerine entegrasyon esnekliği ve erişim kolaylığı sunuyor. İki şirket aynı zamanda üretimden tüketime dek ürünleri dijital olarak tanımlamak ve izlemek için kullanılabilecek benzersiz kimlikler de oluşturma imkanı sağlıyor. Örneğin, Rockwell ve Kezzler, üreticilerin üretilen ürün başına toplam çevresel ayak izini toplu hale getirmek için ihtiyaç duydukları verileri sunabilir. Bu veriler daha sonra kanıt ve iyileştirme için kullanılabileceği gibi ürün üzerinden doğrudan tüketicilerle paylaşılıyor ve bu sayede şirketlerin sürdürülebilirlik uygulamalarını rekabet avantajı olarak kullanabilmeleri sağlanıyor.

Rockwell, kısa süre önce açıklanan Plex Systems satın almasının tamamlanmasının ardından Plex’in sunduğu buluta özel üretim katında takip ve izleme özelliklerinin Kezzler’in uçtan uca özellikleri ile entegre edilerek hem geniş kapsamlı hem de işlevsellik açısından oldukça köklü düzeyde tedarik zinciri görünebilirliği ve yönetim özelliklerinin sunulması öngörülüyor.

"YÜKSEK DÜZEYDE ŞEFFAFLIK SAĞLAYACAK"

Rockwell Başkan Yardımcısı ve Sistem ve Çözüm Departmanı Genel Müdürü Matt Fordenwalt, “Kezzler ile yaptığımız iş ortaklığı, uygulaması ve kullanımı kolay bulut tabanlı teknolojiler ile güvenlik ve kalite kontrol önlemlerinin geliştirilmesi, mevzuata uygunluğun sağlanması ve ESG hedeflerinin gerçekleştirilmesi için daha yüksek düzeyde tedarik zinciri şeffaflığı sağlayacaktır. Teknolojilerimizi ve uzmanlığımızı Kezzler ile bir araya getirmemiz sayesinde gelişmiş buluta özel yazılımla özel iş gereksinimlerini karşılamak üzere kısa süre içinde bir serileştirme çözümü tasarlayabilir ve sunabiliriz” dedi.

Rockwell ve Kezzler şimdiden dünyanın en büyük süt ürünleri şirketlerinden biri olan FrieslandCampina gibi müşteriler için izlenebilirlik çözümleri oluşturmuş durumda. Friso bebek maması ürünlerinin her biri için benzersiz QR kodlar oluşturulmasıyla şirket artık ürünlerini çiftçiden tüketiciye varana dek izleyebiliyor. Tüketiciler de kodları tarayarak orijinalliğini kontrol edebilir ve ürün ve menşei hakkında daha fazla bilgi edinmek mümkün.

"ÜRÜN DÖNGÜSÜNDEKİ NOKTALARI BAĞLANTILI YAPABİLİRİZ" 

İş birliğiyle ilgili olarak Kezzler CEO’su Christine C. Akselsen ise, “Birlikte üreticilerin daha ilk adımdan satış noktasına, tüketime hatta geri dönüşüme varana dek bir ürünün döngüsündeki tüm noktaları bağlantılı hale getirmelerine yardımcı olabiliriz. Üretimin ilk ve son aşama verilerinin bağlantılı hale getirilmesi, her bir ürün için tek bir veri havuzu ile gerçek anlamda uçtan uca izlenebilirlik oluşturuyor” diye konuştu.

Kezzler, müşterilerin üretim operasyonlarında dijital dönüşüm konusunda rehberlik sunmalarına ve süreçleri basitleştirmelerine yardımcı olmak üzere tasarlanmış sınıfının en iyisi dijital çözümlerden oluşan merkezi bir kaynak olan Rockwell Automation Dijital İş Ortağı Programına katılıyor.