Rockwell Automation OEM Kanalı Satış Müdürü Mustafa Selçuk Aycıl, şirketin inovasyona önem veren ve sürekli Ar-Ge çözümleri sunan köklü bir marka olarak her ürün grubunda sürekli olarak iyileştirme ve geliştirme yaptıklarını ancak bu yıl ‘Smart Manufacturing’ ve ‘Smart Machines’ konseptleri ile daha çok öne çıkacaklarını söyledi. Selçuk Aycıl sorularımızı yanıtladı. 

2019 YILI İŞ GÜNDEMİNİZİ ÖĞRENEBİLİR MİYİZ?  

2019 yılı içerisinde yoğun bir gündeme sahibiz. Ancak sanayi ve üretim tarafına değinecek olursak, piyasa ve beklenti olarak çok iyi geçmeyen önceki yıllara kıyasla 2019 yılının daha toparlayıcı bir etkisi olacağını bekliyoruz. Ülkemizin ihracat rakamlarını arttırmamız, benzer segmentlerdeki üretici ülkeler karşısında avantajlı hale gelmemizi gerektirmektedir. Özellikle biz tedarikçilere bu kapsamda çok önemli görevler düşüyor. Rockwell Automation olarak bizler yeni teknolojileri ve yüksek standartları müşterimize anlatmak, takibini sağlamak ve uygulamak zorundayız. Bu sayede gerek makinalarımızda gerekse son mamul ürünlerimizde tercih sebebi olabiliriz.  

BU YIL ODAĞINIZDA HANGİ YENİ SEKTÖR VE UYGULAMALAR OLACAK? 

Özellikle belirli bir sektörde olmalıyız diye bir ayrımımız yok. Çünkü Rockwell Automation olarak her sektörde faaliyet gösterebilmekteyiz. Teknik altyapı, ürün yeterliliğine ve tecrübeye sahibiz. Gıdadan madene, otomotivden ağır sanayiye kadar her sektöre ve her endüstriye uygun çözümleri sunmaktayız. 

ALANINIZDA KATTIĞINIZ AYRICALIKLAR VE İLKLERİ PAYLAŞIR MISINIZ OKUYUCULARIMIZ İÇİN? 

Bildiğiniz gibi, son dönemlerin en geçerli ve en önemli konseptleri, Endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm. Bu çerçevede rakiplerimiz de dahil olmak üzere bu konuya bütün tedarikçiler olarak fazlasıyla odaklandık. Rakiplerimizden farklı olarak, “Akıllı üretim” diye tabir ettiğimiz ve temelini de akıllı makinalar ile akıllı sistemlerin oluşturduğu bir modele sahibiz. Kısaca özetlemek gerekirse, makinalar ve sistemler ne yapması gerektiğini çok önceden biliyor, gerekli kişi ve yerlere bilgi veriyor. Hatta bazı noktalarda kişileri de atlayarak sistemler birbiriyle konuşup yapılması gerekeni yapıyorlar.

TÜRKİYE'YE SUNACAĞINIZ YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÇÖZÜMLERİNİZ NELERDİR? 

Rockwell Automation olarak inovasyona önem veren ve sürekli Ar-Ge çözümleri sunan köklü bir firmayız. Her ürün grubunda her endüstriye yönelik çözümlerde sürekli olarak iyileştirme ve geliştirme yapmaktayız. Ama bu sene özelinde, ‘Smart Manufacturing’ ve ‘Smart Machines’ konseptlerini ön plana çıkartacağımızı söyleyebilirim. Daha önce değindiğim gibi Endüstri 4.0 standartlarıyla çalışan ve birçok işlevi otomatik yapan makina ve sistemler bunlar. Rockwell Automation olarak bizim verimliliği arttıracak kullanıcıyı ve üretimi kolaylaştıracak çok özel çözümlerimiz ve uygulamalarımız var.  Yıl içerisinde çeşitli organizasyonlarla tanıtımlarını yapacağız. Ayrıca mevcut müşterilerimizle de bu uygulamaları hali hazırda hayata geçiriyoruz.