Halıcı Group CEO’su Dr. Hüseyin Halıcı, ABB’nin AC500 PLC ürün grubunun partnerler ve otomasyon firmaları için ideal olduğunu ve özellikle ABB sürücülerle birlikte hem ekonomik hem de esnek çözümler sunma açısından müşteriler tarafından da tercih edilen sistemler olduğunu aktardı. 

“ABB’NİN DÜNYADAKİ EN BÜYÜK PLC PARTNERİYİZ”

ABB PLC iş koluna 2011 yılında yatırım yapma kararı aldıklarını ve 2011 sonrası çok hızlı büyüme gösterdiklerini kaydeden Dr. Halıcı, son 5 yılda ise ABB’nin globaldeki en büyük partneri konumuna ulaştıklarını anlatarak sözlerine şöyle devam etti: 

“AC500'ü, sürücüler ve şalt ürünleriyle birlikte sunmak bizim açımızdan kilit öneme sahip. ABB sürücülerinin pazar lideri olduğunu hepimiz biliyoruz, ancak bu, ABB sürücülerini ve ABB şalt ürünleri herkese kolayca satabileceğiniz anlamına gelmiyor. Özellikle çözüm sunma söz konusu olduğunda, PLC ve Otomasyon ile sahada daha güçlü bir oyuncu olunabildiğini, müşterilerin ise bütün komple çözümler bekliyor.”

“BİRÇOK SİSTEM ENTEGRATÖRÜNE AC500 PLC’LERİ SATIYORUZ”

Dr. Halıcı, “Biz Halıcı olarak daha çok ürün dağıtımına odaklanıp, sistem entegratörlerinin tedarikçisi olma ve onlarla birlikte müşterilere çözümler sunmayı hedefledik ve bu açıdan da sistem entegratörleri ve otomasyon firmalarıyla çok başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Biz otomasyon firmaları ile rakip değil, partnerlik ve güç birliği yapıyoruz. Bu neden en büyük müşteri grubumuzu sistem entegratörleri ve sonra da makina imalatçıları oluşturuyor. ABB Sürücü de Türkiye’nin en büyük ABB bayisiyiz. Bu durumumuz, ABB PLC açısından da açık ara önde olduğumuz bir durum.” ifadelerini kullandı.

“MÜŞTERİLER, KOMPLE ÇÖZÜMLER TALEP EDİYOR”

Müşterilerin beklentisinin kaliteli servis ve komple çözüm alabileceği, güvenilir bir tedarikçi ile çalışmak olduğunun altını çizen Halıcı, “Bu beklenti makina imalatçıları için geçerli iken, aynı zamanda otomasyon firmaları için de geçerli. ABB sürücüleri ile yıllardır hedeflediğimiz, ancak hiçbir zaman başarılı olamadığımız tekstil makinaları üreten bir şirketi örnek verebiliriz. Bugün ise AC500 sayesinde, ABB sürücüleri için büyük bir müşteri olan lider OEM ile çalışıyoruz. Ayrıca, ekstrüder makinaları da şirketimiz açısından bir başka başarı öyküsüdür.” dedi. 

Benzer durumun OEM'ler ve genel olarak demir-çelik endüstrisi için de geçerli olduğunu söyleyen Dr. Halıcı, bazı müşterileri için satış portföylerine ABB robotlarını bile dahil ettiklerini ifade etti.

Başarı örneklerinin OEM’lerle sınırlı olmadığını bildiren Dr. Halıcı, “Halıcı Group olarak bunun yanında ulaşım, su sektörü, tünel otomasyonu gibi alanlarda AC500 çok avantajlar sunduğu için çok sayıda projeyi direkt veya birlikte çalıştığımız otomasyon firmaları ile gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu. 

“KOLAY VE UYGUN MALİYETLİ ÜRÜNLERDİR”

ABB Sürücüleri gibi, AC500’ün de partnerler ve otomasyon firmaları odaklı bir ürün olduğunu, OEM'ler başta olmak üzere tüm sektörler için paket çözümler oluşturularak sunulması gerektiğini aktaran Dr. Halıcı, “AC500 portföyü; öğrenmesi, satması ve yönetimi kolay, stok tutma açısından da uygun maliyetlidir. AC500, özellikler ve ürünler açısından iyileştirmelere ihtiyaç duysa da kanal ortakları için hazırdır. Türkiye’deki otomasyon firmalarına ABB AC500 PLC’lerle çalışmayı düşünmelerini ve portföylerine PLC'leri eklemek için harekete geçmelerini tavsiye ederim.” diye konuştu.

ABB kanal ortağı olarak uzun vadeli planlarına da değinen Dr. Halıcı, PLC çözümlerini ve sürücüleri bir araya getirmenin oldukça önemli bir strateji olduğunu vurguladı. AC500'ün sürücülerle aynı bolüme geçişinin doğru bir karar olduğunu ifade eden Dr. Halıcı, “ABB’nin Türkiye’deki en büyük partneri olarak müşterilerimize komple ve ekonomik çözümler sunmak için bölge ofislerimizle güçlü stokumuzla ve aynı zamanda 7/24 servisimizle hareket halindeyiz.” dedi. 

Dr. Halıcı, sürücüden PLC’ye, enstrümandan robota ve şalt ürünlerinden motora kadar ABB’nin tüm ürünlerinin tedarikini gerçekleştiren tek firma olduklarını aktararak, “Bu yönde faaliyetlerimizi güçlendireceğiz” dedi.

“YAPAY ZEKA DESTEKLİ ÇÖZÜMLER BEKLİYORLAR”

Dijital dönüşümün, sadece otomasyon sektörünü değil tüm sektörleri ve her yönüyle insan hayatını derinden etkileyeceğinin altını çizen Dr. Halıcı, pandeminin bu konudaki ihtiyacı hızlandırdığını kaydetti.

Dr. Halıcı, müşterilerin dijital dönüşüm konusunda ABB ile Halıcı Group çatısı altında yapay zeka destekli çözümler geliştirdiklerini dile getirerek sözlerini noktaladı.