Plastik sektöründe hammadde üreticileri, polimer ürünlerini müşterilerine metal içerikli yabancı maddelerden arınmış olarak sunmak ister. Bu hem ürün güvenliği hem de üretici firmanın imajını korumak açısından büyük önem taşır. Hammadde, katkı maddeleri ve geri dönüştürülen plastik malzemeler içindeki metal kirlilikler, hammaddelerin işlendiği makinalarda hasarlara, üretim kayıplarına, yüksek maliyet getiren uzun süreli duruşlara neden olabilir. Aynı zamanda, son üründe hatalara ve kalite problemlerine yol açabilir. Ürün güvenilirliği, üretim ekipmanları ve personelinin korunması, kimya, plastik, kauçuk, geri dönüşüm ve ağaç endüstrisi için tipik gereksinimlerdir. 

BORU TİPİ VİSTUS METAL DEDEKTÖR

'Serbest Düşme' uygulamaları için Minebea Intec tarafından geliştirilen ve üretilen Boru tipi vistus metal dedektörler, üretim makinalarının ve üretim prosesinin korunması için metalik yabancı cisimlerin üretime karışmasını önler, tamir amaçlı duruşları minimuma indirir. Boru tipi vistus metal dedektörler, boru içinde yer çekimi kuvveti ile taşınan toz veya granül haldeki plastik üründe metalik yabancı cisimlerin tespit edilmesine ve ayrılmasına imkan vererek üretim makinaları için verimli ve etkin koruma sağlar. 

ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ?

•    Maksimum algılama performansı ile demir, demir olmayan metaller, manyetik ve manyetik olmayan paslanmaz çelik dahil tüm metal içerikli yabancı cisimlerin algılanmasını ve üretim hattından güvenli ayrılmasını sağlar. 
•    Kompakt yapısı, minimum montaj yüksekliği gereksinimi ile daha küçük alanlarda kolay uygulamaya izin verir.
•    Gerçek Proses Validasyonu ile üretime ara vermeksizin metal algılama performansı kontrol edilir, kayıtları tutulur.
•    Statik yüklü ürünlerde kullanılan ESD ürün akış borusu statik elektriği sürekli olarak nötralize eder, böylece toz veya granül ürünler kontrol edilirken maksimum güvenilirlik sağlanır, hatalı sinyaller elimine edilir ve statik elektriğin cihaza verebileceği zararlar önlenir. 
•    Ürün özelliklerine uygun ayırma sistemleri ve güvenilirliği artırmak için sunulan çeşitli izleme opsiyonları ile verimli ayırma sağlanır.
•    Tüm komponentleri 94/9/EC direktiflerine uygun Ex versiyonu ile Zone 22 potansiyel patlama ortamlarında güvenli kullanım sağlanır. 
•    Hava soğutma opsiyonu ile Boru Tipi Vistus metal dedektör, yüksek sıcaklık uygulamalarında kullanıma imkan verir.
•    Belirli kullanıcılara farklı yetki seviyeleri atayarak güvenli kullanım yönetimi sağlanır.
•    Bir terminal üzerinden dört arama bobininin düşük maliyetli kontrolüne imkan verir.