Sakarya Bölgesi'ndeki firma çalışanları ve yöneticilerin aktif katılımı ile gerçekleşen seminerde, Pilz’in 5 adımda makina emniyeti yaklaşımı ve aksiyonları aktarıldı. Etkinlikte, makina emniyeti konusunda verdiği uluslararası hizmet ile öne çıkan Pilz, her makinanın Risk değerlendirmesi, emniyet konsepti, emniyet tasarımı, sistem entegrasyonu ve emniyet doğrulamasının yapılmasına güçlü vurgu yaptı.

EMNİYET NEDEN GEREKLİDİR?

‘Emniyet Neden Gereklidir?’ ve ‘Neden Emniyet Ekipmanlarına İhtiyaç Vardır?’ gibi sorular seminerde cevabını bulurken, katılımcılar, makina direktifi ve standartların içeriğine, kullanılan teknolojilere ve uygulamalara dair detaylı bilgilendirme yapıldığı için, seminerden duydukları memnuniyeti ifade ettikler.


2015 yılından bu yana Türkçe olarak CMSE® - Makina Emniyeti Uzmanlık Sertifika programına devam eden Pilz, üretim işletmelerinde makina emniyeti adına eğitim alınmasının gerekliliğini anlattı. Pilz Türkiye Genel Müdürü Yavuz Çopur, eğitimin, işletmelerde sağlanacak olan iş sağlığı ve güvenliği adına önemli bir konu olduğunun altını çizdi. Bunların yanı sıra makina emniyetinde önemli olan ekipmanların ve kumanda sistemlerinin tanımı, kullanımı ve arızaları halinde bilinmesi gereken konulara da etkinlikte yer verildi.

MAKİNA EMNİYETİ BİR ZİNCİRDİR

Makina emniyetinde doğru mühendislik ile doğru ürünün kullanımı, montajı, lojik ve programlamanın yapılmasının ardından standartlara tam uyumu kontrolü sağlanmadıkça, emniyet yatırımlarının çöp olacağı ve masum canları yakmaya devam edeceği vurgusu ile seminer sonlandı.