Pilz, PSENmlock emniyet kapısı sistemi ile en yüksek kategori PL e’ye kadar personel ve süreç koruması için emniyetli kitleme ve izleme fonksiyonu bulunan emniyetli koruma kilidini piyasaya sundu.

TEHLİKELİ AŞIM DURUMU OLAN MAKİNALARDA KULLANIMA UYGUN

Koruma kilidi cihazı çift kanallı çalışma düzenine sahip olduğu için emniyetli koruma kilidi mümkündür. Dolayısıyla anahtar, PL d veya PL e’ye kadar emniyetli koruma kilidi de gerektiren tehlikeli aşım durumu olan makinalarda kullanım için özellikle uygun bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Böylece kullanıcılar, firmanın kontrol teknolojisiyle birlikte, koruyucular için koruma kilidini izleme ve etkinleştirmeye yönelik emniyetli ve eksiksiz bir çözüm elde etmiş oluyor.

SÜRÜMLER ARASINDA SEÇİM YAPMA İMKANI

Ayrı ayrı kablolamaya yönelik PSENmlock temel sürümleri ile seri bağlantıya yönelik PSENmlock sürümleri arasında seçim yapma imkanı sunuyor.

Her iki sürüm de güç sıfırlamalı veya otomatik sıfırlamalı olarak ve farklı kodlama ile mevcut.

TEMEL SÜRÜMLER VE SERİ BAĞLANTIYA YÖNELİK SÜRÜMLER

Temel sürümlere ek olarak, seri bağlantıya yönelik sunulan başka sürümler, uygun maliyetli kuruluma olanak tanıyor. Çünkü hem kablolama için daha az zaman ve çalışma gerekiyor hem de emniyetli giriş ve çıkış sinyalleri paralel olarak bağlanabiliyor.

Söz konusu ürün ile Emniyet Cihazı Arıza Tespiti (SDD) bir araya geldiğinde, basit ve kapsamlı emniyet anahtarı arıza tespiti elde ediliyor ve böylece kesinti süreleri azalıyor.

Üstelik, SDD, kontrol dolabında ayrı bir yüksek maliyetli kablolamaya gerek kalmadan, ayrı ayrı anahtarların veya kapıların hedefe yönelik aktivasyonuna da sağlıyor. Bu da kullanıcısına düşük maliyetli seri bağlantı sağlıyor ve kablolama işlerini en aza indiriyor.

GÜÇ SIFIRLAMALI VE OTOMATİK SIFIRLAMALI SÜRÜMLER

Ürün serisi, güç sıfırlamalı ve otomatik sıfırlamalı sürümler sunuyor. Güç sıfırlamalı sürümler sıfırlama (yani güç kaynağını kapatma) gerektirmekle birlikte, kaçış serbest bırakmaya basıldıktan sonra, otomatik sıfırlamalı sürümler için buna ihtiyaç duyulmuyor.

Burada sıfırlama, kaçış serbest bırakmanın geri yüklenmesi ve koruyucu cihazın kapatılmasıyla gerçekleştiriliyor.

Otomatik sıfırlamalı türlerde acil durum serbest bırakma kullanılamazken, EN ISO 14119’a göre bunun nedeni, acil durum serbest bırakmanın her zaman bir alet veya başka bir yöntemle (örneğin, güç sıfırlama) sıfırlanması gerekliliğinden kaynaklanıyor.