Bu yıl 16.sı düzenlenecek olan Otomatik Kontrol Semineri, iki ayrı salonda dinleyicilerle buluşacak. Sektörlerinde çözüm üretip katma değer sağlayan öncü firmaların temsilcileriyle teknik dinleyicileri bir araya getirmeyi amaçlayan seminer, sadece sektörel firmaları değil, aynı zamanda üniversitelerin Ar-Ge çalışmalarında görev alan akademisyenleri ve son kullanıcılarla birlikte öğrenci kitlesini de buluşturmayı da hedefliyor.  

Otomatik Kontrol alanındaki bilgilendirici seminerlerin ilki 1988 yılında Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. İbrahim Deniz Akçalı ve Çağdaş Otomasyon Ltd. Şti kurucusu Makina Mühendisi olan Sami Demirkıran tarafından üniversite son sınıf öğrencilerine bir ‘uygulama semineri’ formatında düzenlenmiş, sonrasında başta Elimko firmasının da desteğiyle Otomatik Kontrol konusu bölge sanayisi çalışanları da dahil olmak üzere son kullanıcılara yönelik olarak, iki yılda bir tekrarlanmaya başlanıp günümüze kadar taşınmış. 

SUNUMLAR İKİ AYRI SALONDA YAPILACAK

24-26 Nisan tarihlerinde Adana Organize sanayi Bölge Müdürlüğü binasında gerçekleştirilecek programda, organizasyon komitesini Makine Mühendisleri ve Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Çukurova Üniversitesi ve Adana Bilim Teknoloji Üniversiteleri oluşturuyor. Çağdaş Otomasyon ile Elimko firmaları da etkinliğin sponsorluğunu yürütüyor. 
Otomatik Kontrol konusunda açık bir bilgi paylaşım platformu olacak seminere sunumlarıyla katılan firmalar, çözüm örnekleri için Güney ve Güneydoğu bölgesi fabrikalarından gelerek, sergi salonlarını ziyaret eden ilgililerle ikili görüşmeler yapabilecekler. 

OTOMATİK KONTROL; EKONOMİK, SOSYAL VE POLİTİK GELİŞMELERİ ETKİLİYOR

Bilimsel gelişmelerin hızlı şekilde insan yaşamına aktarıldığı alanların başında kuşkusuz, ‘Otomatik Kontrol’ biliminin endüstriyel bir çerçevede uygulandığı ‘Otomasyon’ olgusu geliyor. İnsanlarca yerine getirilen işlevlerin değişen miktarlarda ya da tümüyle makinalara devredildiği otomatik kontrol süreci, dünyadaki ekonomik, sosyal ve politik gelişmeleri doğrudan etkiler hale geldi. Günümüzde hızla tükenen kaynakların insanlık yararına bilim ve teknoloji aracılığı ile doğayı da koruyacak, verimli ve güvenli şekilde değerlendirilmesi zaten Otomatik Kontrol biliminin temel hedefleriyle de örtüşüyor.