Karton bardak makinaları alanında iç ve dış pazara yenilikçi üretimler yapan YMCup’ın Genel Müdürü Ali Yavuz, “Ürettiğimiz makinalarda, GMT, otomasyon cihazları ve teknik destek çözümleriyle bize ivme kazandırdı. PLC, servo, hız kontrol cihazları ve yazılım çözümleriyle bize iyi bir iş ortağı oldu. Makinalarımızın sektörde ön plana çıkmasına ve daha çok talep görmesine önemli ölçüde katkısının olduğunu söyleyebiliriz” dedi. “Makinalarımızı daha işlevsel hale getirme arzumuzun olduğu anda GMT firmasının çözüm önerileriyle iş birliğimiz daha da ileriye taşındı” diyen Yavuz en kritik anlarında GMT’nin ihtiyaçlarına çözüm sunduğunu, bu iş birliğini daha güçlü hale getirmek için çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, sorularımızı yanıtladı.  

ALİ BEY, YAKIN DÖNEMDE NE TÜR BİR YATIRIM YAPACAKSINIZ? İHRACAT HEDEFLERİNİZ NEDİR? UZUN VADEDE KENDİNİZİ NERELERDE GÖRÜYORSUNUZ?

Yatırımlarımızı öncelikle ülkemiz için yaptığımızın bilinciyle çalışıyoruz. Yenilikçiliği, sürdürülebilir başarının temel anahtarı olarak gören firmamız, bu bilinçle her yeni günü, yeni bir bakış açısıyla değerlendirmekte ve inovasyon faaliyetlerine önem vermektedir. Başarılı geleceğin temelini oluşturan kalite odaklı yönetim anlayışımız ile yatırımlarımızı bilgi ve tecrübe üzerine kuruyoruz. Bu anlayışla iç ve dış pazarda faaliyetlerimizi daha da arttıracak çalışmalar içerisindeyiz. Almanya, Romanya, Rusya ve Bulgaristan başta olmak üzere 14 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Uzun vadede bunu daha da attıracağımıza inanıyoruz. Makinalarımızı kendimiz tasarlıyor, imal ediyor, programlıyor ve kurulumlarını yapıyoruz. Kısacası üretimde her süreci uzman kadromuzla kendimiz gerçekleştiriyoruz. 

BÜNYENİZDE OTOMASYON İLE IT'NİN ENTEGRASYONUNU NASIL SAĞLIYORSUNUZ? 

Bunu öncelikli olarak iş ortaklarımızla birlikte sağlıyoruz. Makinalarımızda var olan çoklu programları GMTCNT PLC ile entegre ederek daha sistemli bir hale getiriyoruz.  Özellikle yenilik yaparak verimlilik, esneklik ve kaliteyi artıran çalışmalar peşindeyiz. Bunun bilinciyle GMT ile iş birliğimizi otomasyon ile IT tarafında da sağlamlaştırdık. GMT'nin satış sonrası teknik desteği bize güç katıyor. 

GMT İLE İŞ BİRLİĞİNİZE GELECEK OLURSAK, HANGİ PROJE KAPSAMINDA BİR ARAYA GELDİNİZ?

Karton bardak makinası üretiminde bizlere çözüm önerileri sunan GMT ile iş birliğimiz 3 yıl öncesine dayanıyor. 3 yıldan bu yana GMT ile ciddi bir iş birliği yapıyoruz. Satış sonrası teknik desteği ile ihtiyaç duyduğumuz zaman yanımızda yer alarak bizlere teknik anlamda önemli katkılar yaptı. Açıkça söylemek gerekirse, mevcut ve yeni projelerimizde bize yol gösterdi. Ürettiğimiz makinalarda, otomasyon cihazları ve teknik destek çözümleriyle bize ivme kazandırdı. PLC, Servo, Hız Kontrol Cihazları ve yazılım çözümleriyle bize iyi bir iş ortağı oldu. Makinalarımızın sektörde ön plana çıkmasına ve daha çok talep görmesine önemli ölçüde katkısının olduğunu söyleyebiliriz. GMT firmasının yedek parçasıyla, personel desteğiyle, servis ağıyla bize kolaylıklar sağladığını gördükçe geliştirdiğimiz tüm projelerde bir arada olduk. Makinalarımızı daha işlevsel hale getirme arzumuzun olduğu anda GMT firmasının çözüm önerileriyle iş birliğimiz daha da ileriye taşındı. En kritik anımızda ihtiyaçlarımıza çözüm sunuyorlar.  Bu iş birliğimizi daha güçlü hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor.

GMT'Yİ TERCİH EDERKEN KRİTERLERİNİZ NELER OLDU? HANGİ ÇÖZÜMLER KULLANILDI? SEÇİMDE HANGİ KRİTERLER ÖN PLANA ÇIKTI? 

GMT ile iş birliğimizin ön plana çıkmasında GMT firmasının yüzde 100 yerli PLC üretiyor olması etkili oldu. Bizim bu işe ilk adımı attığımızda sloganımız; “İlk ve Tek Yerli Karton Bardak Makinası” idi. Buna GMT firması da otomasyon çözümleriyle katkı sağlayarak makinalarımızın tamamen yerli olmasına katkı sağladı. GMT'yi tercih ederken başlıca kriter ürünlerin performansı olsa da en önemli nokta iyi bir diyalog ve aldığımız hizmetti. Tedarikçilerimizin birçoğunda önceliğimiz iyi ilişkiler kurmak ve güvene dayalı çalışmalar gerçekleştirmek. Biz bunlara öncelik veriyoruz. Bizim işimizde en önemli nokta servis ağının hızlı olması. Ürettiğimiz makinaların performansını maksimum seviyede tutmalıyız. Bizi tercih eden tüm müşterilerimiz makinalarımıza güvendiği kadar servis ağımıza da güveniyor. Biz de bu alanda GMT firmasını tercih ederken verdiği servis hizmetini göz ardı edemezdik. GMT firmasının yüzde 100 yerli olarak ürettiği PLC başta olmak üzere servo motor ve sürücü, step motor ve sürücü ve HMI (Operatör Panelleri) ürünlerini güvenle tercih ediyoruz. Biliyoruz ki GMT özellikle Ar-Ge çalışmalarına ve yazılım geliştirmelerine önem veriyor. Biz de bu çalışmaları destekliyor ve güçlü bir iş ortaklığı geliştirdiğimize inanıyoruz. 

GMT VE YMCUP BAŞARISINDA HANGİ BİLEŞENLER ÖN PLANA ÇIKTI?

Kalite, doğru diyalog ve hizmet ile son dönemde çok iyi bir çıkış yakaladık. GMTCNT marka PLC, servo ve stepler ile ihtiyaçlarımızı karşılayabilmek adına ciddi bir bağ kuruldu. Bizler için optimum çözümler sunmaları, yazılım ve uygulama konusunda desteklerini düşündüğümüzde bu faktörlerin öne çıkan ana nedenler olduğunu söyleyebiliriz.