Üreticileri, üretimi yeniden düşünmeye davet eden OMRON, yüksek ölçekli değişkenlikten vazgeçmek yerine tam esneklik ve yeniden yapılandırmaya imkan veren yeni bir üretim modelini benimseyebileceklerine inanıyor. 

HENRY FOR’DAN “BENİM İÇİN YAP” MODELİNE DOĞRU

Firma, Ford Motor Company'nin kurucusu olan Henry Ford’un, ürettiği otomobili satın alma kararı verecek insanlar için 100 yıl önce söylediği “Siyah olsun da, rengi önemli değil” sözüne atıfta bulunarak günümüzde bunun değiştiğine ve “benim için yap” üretim modelinin ivme kazandığına dikkat çekiyor.

Günümüzdeki her konuda bilgi sahibi ve çevrelerine duyarlı bir “seçici” olan tüketicilerin, sahip oldukları cep boyutundaki dijital cihazlarla satın almalarını hızla yapılandırıp gerçekleştirebilecekleri vurgulanıyor.

Bunun yanı sıra bugünün geleneksel seri üretim modelinin “yüksek çeşitlilik ve düşük hacim” talebine cevap veremediğini ve bu bağlamda bazı üreticilerin ihtiyaçlarını dışarıdan çözdükleri belirtiliyor.

Yeni üretim modeline geçişin zorluklarına rağmen titizlikle seçilen iş ortaklarıyla birlikte üreticilerin söz konusu yolculuğu planlamaya bugünden başlayabileceğinin ve gerçekten başarabileceğinin altı çiziliyor.

ÜRETİMDE NASIL BİR VİZYONA SAHİP?

Endüstriyel otomasyon alanında 65 yılı aşan tecrübesinin yanı sıra ve yeniliklerinin daha iyi bir dünyaya hizmet etmesi gerektiğine olan inancıyla üretim vizyonunu paylaşıyor ve geleceğin fabrikalarına doğru olan yolculuğun hep birlikte bugün yeniden düşünebileceğini umuyor. 

Bu kapsamda firma, üretimi yeniden düşünme konusunu 4 farklı başlıkta değerlendiriyor. 

Bu konuları ayrıca OMRON’un internet sitesi üzerinden de daha detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz: 
 

1.    ÜRETİMDE ÇEVİKLİĞİ YENİDEN DÜŞÜN - "BENİM İÇİN YAP"

Üreticilerin, tüketicilerin hızla değişen tüketim alışkanlıkları ve davranışları nedeniyle büyük sektörlerin yanı sıra diğer sektörlerde de uygulanmaya başlanan "benim için yap" trendine uyum sağlaması ve üretimlerini değiştirmeleri gerekiyor.

Konvansiyonel “yap ve stokla” üretim yaklaşımı yerine, mobil ve sabit robotlar, yapay zeka ve IT-OT entegrasyonu gibi önemli teknolojilerle çevik üretim imkanlarının yeniden tanımlanıyor.

OMRON i-Automation konseptiyle, teknolojik ilerlemelerin üretim yerlerini daha iyi, daha temiz ve daha mutlu bir çalışma ortamı haline getirmek için kullanılması gerektiğine olan güçlü inancını temel alıp, insanların otonom ve kolaboratif üretim modelindeki rolüne değiniyor.

Bu yaklaşımla ilgili OMRON’un gerçekleştirdiği özel webinarın kaydını OMRON Türkiye Youtube kanalından izleyebilirsiniz. > https://youtube.com/OMRONTürkiyeKanalı

2.    FABRİKA İNTRALOJİSTİĞİNİN GELECEĞİNİ YENİDEN DÜŞÜN

Optimize edilmiş çevik üretim, yalnızca malzemelerin tamamen otomatik robotlar veya insan-robot iş birliğiyle teslim alındığı, teslim edildiği ve otomatik olarak yüklendiği bir ortamda sağlanabilir.

Şirket, Otonom Mobil Robotlar (AMR’ler) sayesinde yüklerin otonom olarak nasıl topladığını ve bir üretim süreci düğümünden diğerine nasıl geçtiğini anlatıyor ve AMR’lerin süreci güvenilir, emniyetli ve oldukça verimli bir şekilde tamamladığını gösteriyor.

Ayrıca intralojistiğin, MES/ERP/WMS sistemlerine tam anlamıyla nasıl bağlanabileceğini, tamamen entegre ve esnek bir üretim akışı sürecinin nasıl sağlanabileceğini öğretiyor.

Bu yaklaşımla ilgili OMRON’un gerçekleştirdiği özel webinarın kaydını OMRON Türkiye Youtube kanalından izleyebilirsiniz. > https://youtube.com/OMRONTürkiyeKanalı

3.    TEKRAR YAPILANDIRILABİLİRLİK İÇİN GEREKEN ENTEGRASYONU YENİDEN DÜŞÜN

Üreticilerin günümüzde karşılaştığı değişen talepleri ve özellikle daha fazla esneklik ihtiyacının yeniden ele alındığı yaklaşımda, tekrar yapılandırılabilirliği sağlamak amacıyla farklı kontrol cihazlarının tümünü tek bir entegre platformla değiştirmek önem taşıyor.

Bu noktada tüm robot teknolojisi, lojik, hareket, HMI, enformasyon, emniyet ve görsel denetim uygulamalarını yönetebilecek tek bir kontrolör ve tek bir yazılımla sunuluyor.

Ek olarak söz konusu yaklaşımda, tek platformlu entegrasyonun 3D simülasyon ve tasarım doğrulaması, yatırım getirisi hesaplaması, entegre robot ve PLC simülasyonu, son derece güvenilir izlenebilirlik ve yapay zeka ile geliştirilmiş kestirimci bakım gibi avantajları da anlatılıyor.

Bu yaklaşımla ilgili OMRON’un gerçekleştirdiği özel webinarın kaydını OMRON Türkiye Youtube kanalından izleyebilirsiniz. > https://youtube.com/OMRONTürkiyeKanalı

4.    EMNİYETİ HER SEVİYEDE YENİDEN DÜŞÜN

Bir global üretim emniyeti uzmanı olan firma, otonom ve kolaboratif üretimin geleceği olan mobil robotlar ve kolaboratif robotların üretime entegrasyonunda karşılaşılabilecek yeni emniyet zorluklarına da çözüm sunuyor.

Üreticilere mühendislerini eğitme ya da bu mühendislerle çalışma (ya da her ikisini) desteği sunarak tüm AB emniyet düzenlemelerinin karşılandığından ve olası değişikliklere karşın düzenlemelere devamlı uyulduğundan emin oluyor.

Mobil robotlar ve cobotlar için emniyet düzenlemelerinin karmaşık süreçleriyle ilgili rehberlik sunan, bir nevi danışmanlık hizmeti veren firma, gelişmiş emniyet uygulamalarının emniyetli bir şekilde nasıl uygulandığı konusunda destek oluyor.

Bu yaklaşımla ilgili OMRON’un gerçekleştirdiği özel webinarın kaydını OMRON Türkiye Youtube kanalından izleyebilirsiniz. > https://youtube.com/OMRONTürkiyeKanalı