Omron, imalatçılarla beraber PLC ve IPC dahil fabrika otomasyonu için geniş bir ürün gamı ve açık endüstriyel ağlar kullanarak imalatta yenilikçilik üzerinde çalışıyor.
Omron, IPC aracılığı ile Nesnelerin İnterneti ve büyük veriden yararlanarak imalatçıların üretim ekipmanlarını daha akıllı hale getiriyor. Sysmac Otomasyon Platformu ile marka, kazandığı ince ayar kontrolü üzerine bilgi birikimini, üretim hatları ve ekipmanlarına uygulayarak hem ekipman üretkenliğinin hem de imalat kalitelerinin artmasına yardımcı oluyor.  

UYGULAMAYA EN UYGUN ENDÜSTRİYEL PC PLATFORMU 

Günümüzde yarı iletken ve makina üreticileri, gerçek zamanlı işletim sistemleri ile çözümler üretirken kontrol çözümlerini dışarıdan tedarik edip kendi ana teknolojilerine odaklanırlar. İşte bu koşullar, çevresel faktörlere dayanıklı, güvenilir, PC tabanlı kontrol sistemleri ihtiyacının artmasına sebep olmuştur. Omron bu ihtiyaçları görüp farklı bir IPC geliştirmiş. Bu endüstriyel PC (IPC) sayesinde kullanıcılar, kutu tipi PC modelleri ve yerleşik monitörlü, hepsi bir arada PC'ler arasından sistem yapılandırması ve uygulamalarına en uygun IPC'yi seçme imkanına sahip olurlar. Üretim hatları ve ekipmanları için kullanılan açık ağ EtherCAT'i desteklemenin yanı sıra, IPC, daha önceki PLC çözümleriyle imkansız olan, işlevselliğin özelleştirilmesine izin verir. 

ENDÜSTRİYEL PC İLE SAĞLAMLIK VE GÜVENİLİRLİK

Fabrika otomasyonu ortamlarındaki uygulamalar için Endüstriyel PC,  sağlamlık ve güvenilirlik sağlıyor. Endüstriyel PC'ler, makina kontrolü ve otomasyonunda,  Windows yazılımlarının yanı sıra programlar için kullanıma da uygundur. İstikrarlı makina operasyonu için üretim verilerini toplayabilirler.