PAGEV, Türk plastik sektörünü liderliğe taşıyacak Plastik Mükemmeliyet Merkezi’nin temelini attı.  70 milyon liralık yatırım bedeliyle dev sektörün katma değerli üretimini artıracak ve dolayısıyla ithalatını da azaltacak projenin temeli PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu’nun ev sahipliğinde Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ve sektör temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirildi. 

ÜÇ ETAPTA YAPILACAK

Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesinde konumlandırılan Mükemmeliyet Merkezi, 30 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Toplamda 70 milyon liralık yatırım bedeliyle PAGEV Plastik Mükemmeliyet Merkezi’nin üç etapta yapılacağı kaydedildi. Projenin ilk etabının 2021 yılı içinde tamamlanarak plastik sanayinde faaliyet gösteren firmalara hizmet vermesi planlanıyor. 

Plastik sektörünün yanı sıra ürün, hammadde ve makina ekipman sektörlerine de hizmet vermesi hedeflenen Mükemmeliyet Merkezi; araştırma ve sertifikasyon, test ve laboratuvar hizmetleriyle öne çıkacak. Katma değerli üretim için sanayi kuruluşları ve üniversiteler başta olmak üzere araştırma kurumları, mesleki birlikler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılacak.