Makine üreticileri ve sistem entegratörlerinin görevi otomatik malzeme/ürün yükleme özelliğine sahip yeni sistemler veya üretim hatları oluşturmaktır. Bu noktada NSK Lineer Hareket tanıtım birimi uygulamaları pratik bir şekilde görebilecekleri bir platform olarak kullanabiliyor.

YENİ BİR PROJE HEDEFİ BELİRLEDİ 

MCS, NSK'nin Benelüks bölgesindeki yetkili distribütörü görevi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. MCA; tanıtım biriminde lineer hareket, sürüş teknolojisi, kontrol ve robotik gibi tüm temel disiplinlerini sergileyecek yeni bir proje hedefi belirledi. MCA'nın genellikle makine ve/veya üretim hatları üreten müşterileri olduğundan dolayı şirket tanıtım birimi ürün yüklemeyi bir misyon olarak belirledi. Bu kapsamda plastik kasaların farklı şekillerde taşınması, sınıflandırılması, toplanması ve taranması yer alıyor. 

YASKAWA VE NSK BİRLİKTE ÇALIŞTI

MCA, tanıtım birimi tasarımını gerçekleştirmek amacıyla Yaskawa ve NSK ile birlikte çalıştı. MCA Linear Motion Robotics, Yaskawa'nın resmi kanal ortağıdır. MCA ayrıca teknik okulda okuyan bir mekatronik öğrencisini de sürece dahil etti. Bu sayede öğrencinin gerçek bir endüstriyel proje hakkında bilgi kazanmasını sağladı. Yaskawa ve NSK'nin iş birliği sonucunda kompakt, taşıması kolay ve oldukça erişilebilir bir sistem tasarlamaya başladı.

Ekip, oldukça sağlam ve aynı zamanda hafif bir taban çerçevesi sunan yüksek kaliteli alüminyum yapıya sahip bir tanıtım birimi oluşturdu. Dört tarafında da bulunan sert polikarbonat levhalar, tüm çevresinden görünebilmesini sağlıyor. Birimin içindeki lineer modüller, servo motorlarla donatıldı. Lineer bir sütun üzerine yerleştirilmiş olan kompakt robot ise daha fazla menzil sunuyor.

NSK'nin MCM serisine dahil olan yüksek hassasiyetli Monocarrier ürünleri, donanımlar arasında öne çıkıyor. Bu kompakt, hafif, tek eksenli lineer aktüatör; tasarım, sipariş ve kurulum süresini kısaltırken, kullanışlı bir modülde yüksek kaliteli bir NSK vidalı mili, Uprofilli lineer kılavuzu, taşıyıcı arabaları ve destek rulmanlarını bir araya getiriyor. Ayrıca NSK, K1 yağlama ünitesiyle, uzun vadeli, bakım gerektirmeyen kullanım sunulmaktadır. NSK Monocarrier'ın MCA tanıtım biriminin yararına olan diğer özellikleri arasında yüksek rijitlik ve yük kapasitesi, ultra pürüzsüzlük ve hassasiyet, korozyon dayanımı ve uzun hizmet ömrü vardır. MCM serisinden Monocarrier'ların, uygun vuruş uzunluklarına sahip beş standart boyutu bulunmaktadır. Yarı iletken üretim teçhizatı, gıda işleme sistemleri, otomotiv montaj hatları, muayene makineleri, nakliye ekipmanı ve tıbbi sistemlerin de içinde bulunduğu uygulamalar için uygundur.