Türkiye’nin önde gelen mobilya üreticilerinden Modalife, istihdam gücü ve üretim kapasitesinde artış sağlayacak yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırım için kolları sıvadı.

Yatırım kapsamında Kırıkkale’de 600 bin metrekare alanda hayata geçirilecek ve 250 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Modacity fabrikası, bir üretim, lojistik ve ihracat merkezi olarak hizmet vermesi planlanıyor. 

ROBOTLU TEZGAH BESLEMEYLE YÜZDE 25 VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLIYOR ROBOTLU TEZGAH BESLEMEYLE YÜZDE 25 VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLIYOR

5 BİNDEN FAZLA KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Söz konusu yatırım hamleleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Modalife Fabrikalar Müdürü Sedat Değirmenci, Modalife Modacity fabrikalarının 10 yıl içinde tam kapasite ile faaliyete geçirmeyi planladıklarını, böylece çift vardiyada 3 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacaklarını ve istihdam gücünün toplamda 5 bin 200’e ulaşacağını söyledi.

Değirmenci ayrıca, diğer alanlarda oluşturacakları istihdamlarla sayının daha da artmasını öngördüklerini dile getirdi.

“ÜRETİM KAPASİTEMİZİ 3 KATINA ÇIKARACAĞIZ”

Değirmenci, Modacity’nin kumaş, kauçuk, profil, yay üretimi gibi kendi ham madde ihtiyacını kendisinin karşılayacağı diğer entegre tesisleriyle beraber faaliyete geçmesi halinde, 100 milyon dolar seviyesine ulaşacak yatırımın, kapasite ölçeğinde de büyük artış getireceğine dikkat çekti.

Ar-Ge ve tasarımdan üretim ve paketlemeye tüm süreçlerini Kırıkkale’de konumlanan 150 bin metrekarelik kapalı alanda yer alan 5 üretim tesisinde gerçekleştirdiklerini belirten Değirmenci, yeni yatırımlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Sıfırdan hayata geçirmeyi planladığımız yeni üretim tesisimiz Modacity fabrikası 600 bin metrekare alan üzerinde, 250 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Sektörümüzde dünyada kullanılan en ileri düzey teknolojilerle donatacağımız Modacity fabrikamız, yıllık 1 milyon parça soft, 2,5 milyon parça modüler mobilya ve bunlara ilaveten 150 bin yatak ve 150 bin baza ile, mevcut üretim kapasite ölçeğimizi de 3 katına çıkarmayı planlıyoruz.” 

ÜRETİM, LOJİSTİK, İHRACAT ÜSSÜ OLACAK

Üretim tesislerinin bir üretim, lojistik ve ihracat üssü olarak planlandığını vurgulayan Değirmenci, Ankara-Kırıkkale yolu üzerinde inşa edecekleri ve fizibilitesi tamamlanan Modacity'nin aynı zamanda tren yoluna sıfır olma özelliği de olduğunu ifade etti.

Değirmenci, tren yolu üzerinde kendi istasyonlarını kurarak yurt içi ve ihracat pazarlarına tren yolu ile de sevkiyat gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

SEKTÖRDE EN FAZLA AR-GE YATIRIMI YAPAN ŞİRKETLERDEN

Cirolarının yüzde 1’inden fazlasını Ar-Ge’ye ayırdıkları bilgisini veren Modalife Fabrikalar Müdürü Sedat Değirmenci, “Ar-Ge’yi teknoloji, üretim ve nitelikli işgücü istihdamının en önemli itici güçlerinden biri olarak görüyoruz. 720 milyon TL düzeyinde ciro ile kapamayı öngördüğümüz 2021 yılı boyunca ciromuzun yüzde 1’i ve üzerindeki düzeyde Ar-Ge yatırımlarımıza, mobilya sektörünün en çok Ar-Ge yatırımı yapan öncü şirketleri arasında yer almaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.