Merck Almanya, kapasite artırımına yönelik yeni yatırımını duyurdu. Çin eyaleti Jiangsu’da yer alan Wuxi şehrinde mevcut üretim yerine yaklaşık 100 milyon avroluk bir yatırımla hayata geçirilecek.

2024 YILINA KADAR TAMAMLANACAK

Yeni yatırım, grubun verilerine göre, bin kişilik istihdam imkanı da sağlayacak. Yeni kapasiteler 2024 yılına kadar işletmeye hazır duruma gelecek.

BOLTAŞ’IN OTOMASYON YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR BOLTAŞ’IN OTOMASYON YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR

Firmanın Çin’deki Life-Science bölüm başkanı Marc Jaffre, gelecek beş yıl içinde Asya’da yüzde onları aşkın oranda, Çin’de ise yüzde 20'den fazla ortalama yıllık büyüme oranları beklediklerini açıkladı.

Jaffre, söz konusu stratejik yatırım ve inovasyonların ülkedeki biyoteknoloji dalında da gelişmeyi hızlandırma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

BİYOTIPIN ENDÜSTRİYEL DEĞERİ 21 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Wuxi kenti biyotıp alanını ana endüstri etkinliği olarak belirleyip bu doğrultuda bir gelişme gösterdi. Nitekim çalışmalar neticesinde AstraZeneca, General Medicine, Pfizer gibi önemli oyuncuların yanı sıra biyotıp alanında etkin bin 200’ü aşkın start-up'ı kente çekmeyi başardı.

Wuxi’de biyotıpın endüstriyel değeri, 2021 yılında 2020 yılına göre yüzde 20 oranında artarak 140,9 milyar yuana (yaklaşık 21 milyar dolara) ulaştı.