GMT Endüstriyel Elektronik Satış ve Pazarlama Müdürü Osman Engin Karayer, odaklandıkları hedef sektörleri ve sundukları hizmetleri anlattı. Karayer, “Makine üreticilerinin yanı sıra hitap ettiğimiz farklı sektörler de bulunuyor. Endüstri 4.0 kavramıyla birlikte veri toplama konusuna da ağırlık veriyoruz. Özellikle fabrikalarda, endüstriyel tesislerde ve belediyelerin su işleri departmanlarında verimlilik analizi yapmak için veri toplama işleri yaygınlaşmaya başladı. Biz de PLC’ lerimizle veri toplama konusunda çözüm sunuyoruz” dedi. 

Siz ürün gamınızı sekiz başlıkta değerlendiriyorsunuz. Ürün grubunuzdan kısaca bahsedebilir misiniz? 

PLC grubu, GMT’nin lokomotif ürünüdür. PLC’lerimizin yanı sıra toplam çözüm sunabilmek için diğer ürünlere de ihtiyacımız bulunuyor. Bu ürünler arasında; operatör paneller, hız kontrol cihazları, servo sistemler, step motor ve sürücüler, DC güç kaynakları ve endüstriyel haberleşme ürünleri yer alıyor. PLC grubunu Türkiye ‘de üretiyoruz. Bununla birlikte henüz mühendisliğini burada yapamadığımız ya da üretimini tam anlamıyla Türkiye ‘de gerçekleştiremediğimiz ürünleri ise kendi markamızla yurt dışında ürettiriyoruz. Böylelikle otomasyon alanında GMTCNT markası ile toplam çözüm sağlıyoruz.

Türkiye’de hizmet sağladığınız sektörlerden bahsedebilir misiniz? Özellikle yerli marka kullanması konusunda nasıl yaklaşımlar gerçekleştiriyorlar? 

GMT Endüstriyel Elektronik olarak dünyanın dört bir yanına ürün satışı gerçekleştiriyoruz. İç pazarda ise başta makine üreticileri olmak üzere birçok sektörle çalışıyoruz. Burada yeri gelmişken Türkiye’de üretim yapan makina üreticilerine teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’deki makine üreticileri dünyanın dört bir yanına makine gönderiyorlar. Gönderdikleri makinelerin üzerinde ise bizim ürettiğimiz PLC’lerimiz çalışıyor. Biz bu sayede dünyanın dört bir tarafında çalışan PLC’lerimizle hızla bir marka haline geliyoruz.  Makine üreticilerinin yanı sıra hitap ettiğimiz farklı sektörler de bulunuyor. Endüstri 4.0 kavramıyla birlikte veri toplama konusuna da ağırlık veriyoruz. Özellikle fabrikalarda, endüstriyel tesislerde ve belediyelerin su işleri departmanlarında verimlilik analizi yapmak için veri toplama işleri yaygınlaşmaya başladı. Biz de PLC’ lerimizle veri toplama konusunda çözüm sunuyoruz. PLC’ lerimizin bir telemetri cihazı gibi çalışabilmesi ve fiyat-performans olarak rakiplerine kıyasla bir adım daha öne çıkması bu alanda PLC’ lerimizi tercih edilen bir ürün haline getirmiştir.  

Makina sektörünün ihtiyaçlarına nasıl odaklanıyorsunuz? Sizin ürünlerinizi kullandıkları için nasıl avantajlar sağlıyorlar?

Bizi tercih eden makine üreticilerine en çok teknik destek gücümüzle avantaj sağlıyoruz.  Bizi tercih eden firmalar ürünlerimizin yanı sıra bizim hem teknik destek gücümüzü hem de know-how’ımızı da satın almış oluyor. GMT denildiği zaman kullanıcıların aklına teknik destek gücümüzün gelmesini istiyoruz. Bu algının pazarda yavaş yavaş oturduğunu görüyoruz. Bundan dolayı da oldukça memnunuz.