Schmersal Grubu’nun pazara sunduğu yeni elektromekanik emniyet kilidi AZM150, ince bir tasarıma ve bin 400 Newton'luk bir kapalı tutma kuvvetine sahip. 

Ürün, sürgülü kapılar için düz bir aktüatör, büyük döner kapılar için açılı bir aktüatör ve daha küçük döner kapılar için hareketli bir aktüatör olmak üzere farklı montaj durumları için üç farklı aktüatör ile kombine edilebiliyor.

Kilit, vidalama yerine sadece kapağı yerleştirerek kilitlenebilen döner aktüatör kafası olması özelliğiyle de dikkat çekiyor. 

Döner aktüatör kafası, iki yerleştirme yuvası ile çeşitli montaj pozisyonları ve yaklaşma olanakları sağlıyor. Bu özellik sayesinde kilit çok yönlü kullanılabiliyor. 

Söz konusu emniyet kilidi, yüksek güvenlik standardı ile birleştirilebilen elektromekanik bir versiyon. Kilit, standart olarak düşük kodlama seviyesi ve isteğe bağlı olarak yüksek kodlama seviyesi ile temin edilebiliyor. 

Ürün, kullanıcı açısından da yüksek kodlamada, erişilemeyen veya gizli bir pozisyonda montaj gibi ISO 14119'a göre kilitleme cihazlarından kaçınmak için daha az ek önleme gereksinim duyuyor.

Firma, yüksek kodlamalı elektromekanik emniyet şalterleri ve kilitleri sunabilen tek üretici olarak öne çıkıyor.