Yatak üretimi konusunda ülke genelinde farklı segmentteki markalar mobilya sanayine katkı sağlarken, Kayseri’de 1987 yılından beri mobilya ve yatak grubu ürünleriyle hizmet veren Tutku Yatak, son bir yılda kat ettiği büyüme ivmesiyle dikkat çekiyor. 

KÜRESEL OTOMOTİV ZİNCİRİNİN OTOMASYON İHTİYACI KÜRESEL OTOMOTİV ZİNCİRİNİN OTOMASYON İHTİYACI

"ÜRETİCİLERİN MAKSİMUM DESTEK VERMESİ GEREKİYOR"

Firmalarının performansı hakkında konuşan Tutku Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Kaya, Türkiye'nin mobilya başkentinin Kayseri olduğunu, gerek Ar-Ge yatırımlarıyla gerek üretim hacmi ve tesisleriyle yanı sıra kaliteli ve katma değerli ürün gruplarıyla ilin mobilyasının Türkiye'de ve dünyada kendini kanıtladığını söyledi.  

Yatak üretiminde dünya sıralamasında 14. olan Türkiye'nin pastadan daha büyük bir pay alabilmesi ve ilk sıralarda konumlanabilmesi için yatak üretcilerinin en üst seviyede destek vermesi gerektiğinin altını çizen Kaya, "Sektörümüz, Kayseri’nin zirvesinden dünyanın da zirvesine ulaşabileceği bir kapasiteye sahip bulunuyor." diye konuştu.

"YENİ YATIRIMLA KAPASİTEMİZİ İKİ KATINA ÇIKARDIK"

Kayseri’de bulunan toplam 30 bin metrekarelik alana sahip üretim tesislerinde faaliyetlerine kesintisiz devam ettiklerini kaydeden Gökmen Kaya, bu yıl kurdukları ekstra torba yay tesisleriyle kapasitelerini ikiye katladıklarını vurguladı.

Yurt içi satışlarının cirolarının yüzde 75’ini oluşturduğunu ve Türkiye’nin 81 ilinde 600’ün üzerinde satış noktasında ürünleriyle yer aldıklarını aktaran Kaya, "Bu yıl bizim için tam anlamıyla mağazalaşma yılı oldu. Firma olarak franchising konusunda yatırım yapmaya devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz franchising atağıyla 30 yeni mağazayı daha kullanıcılarımızın hizmetine sunduk. Bayilik için giriş ücreti de almıyoruz ve mağazalarımızın kurulum aşamasındaki tüm masrafların yüzde 50’si de firma olarak karşılıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaya, bu sayede fabrikaları dışında perakende noktasında da istihdama ve ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.