Schmalz’ın 2021 ortası itibarıyla pazara sunduğu çözüm sayesinde kullanıcıların, ergonomiyi palet dahil olmak üzere istenen çalışma sahasına getirmek için artık sadece endüstriyel bir araca ihtiyacı var. 

Ürünler vakum hortumlu taşıyıcıya ulaşamıyorsa, vakum hortumlu taşıyıcı J. Schmalz GmBH’nin yeni JumboFlex Picker’ı sayesinde onlara ulaşıyor. Bu sistem, 40 kilograma kadar paketleri, parçaları ve çuvalları kaldırmayı ve taşımayı mümkün kılıyor. Bu sistem çeşitli bileşenlerden oluşuyor: Ana gövde içerisinde bir pil, vakum üreteci ve gerekli kontrol teknolojisi bulunuyor. Araç üzerinde Schmalz’ın Avrupa versiyonunda da sunduğu ve bir veya iki paleti aynı anda taşımak için iki farklı uzunluktaki GMA paletlerine yönelik forklift çatalı bulunuyor. Ana gövdenin soluna ya da sağına bir taşıyıcı kolon monte edilmiştir. Bu kolonun yüksekliği elektrikle ayarlanabiliyor ve bir yandan hortumlu taşıyıcının taşıma yüksekliğini artırırken, diğer yandan sistemin başka bir alana götürülmesi için yükseklik azaltılabiliyor. Ergonomik vakum hortumlu taşıyıcının asılı olduğu hareketli bir pergel vinçte bulunmaktadır. Kullanıcıların JumboFlex Picker’ı kullanılacağı yere götürmesi için, siparişlerini taşımak da kullandıkları endüstriyel forkliftleri kullanması gerekiyor. Ek kola sahip hareketli pergel vincin tasarımı patentlidir. Ayrıca söz konusu ürünün, iki çatal uzunluğuna sahip araçlarla da kullanılması ve iki paleti kaldırması mümkün oluyor.

OTOMATİK SÜREÇ SAYESİNDE HIZLI VE KOLAY 

Çalıştırma ise bir Schmalz geleneği olarak sezgisel ve güvenilir: Mobil JumboFlex Picker sahaya geldiğinde, kullanıcının SRC radyo uzaktan kumanda ile yalnızca vakum hortumlu taşıyıcıyı çalıştırması yeterli oluyor. Baz modülde dört destek bacağı otomatik olarak uzayarak, mobil vakumlu taşıma sistemini sabitlenmesini sağlıyor. Daha sonrasında ise uzatma kolu park pozisyonuna geçer geçmez, var olan destekler otomatik olarak geri çekilir. JumboFlex de aynı anda kapanıyor. Bu otomatik sistemler zamandan tasarruf sağlarken, taşıma süreçlerini hızlandırır. Kullanıcı, çalışma modunda ilgili tüm bilgileri, pil durumunu ve taşıma pergelin pozisyonunu dokunmatik ekranda görüntüleyebiliyor. Kontrol de bir monitör aracılığıyla yapılır. Yumuşak tuşlar, kullanıcıya eldiven takarken bile en önemli fonksiyonlara erişim imkanı veriyor.

Hareketli pergel vincin kolaylıkla çalışan eklemli pergel tasarımı sayesinde kullanıcı, 1.600 milimetre çap dahilindeki tüm parçalara erişebiliyor. Elektrikli çalışan taşıma kolonu sayesinde, vakum hortumlu taşıyıcının yaklaşık 1.300 milimetre taşıma aralığı hızla ve kolaylıkla gerekli taşıma alanına uyarlanabiliyor. Standart bir tutucu ile böylelikle, 1.800 milimetreye kadar maksimum tutma yüksekliğine erişilebilir. Kullanılan JumboFlex vakum hortumlu taşıyıcı Schmalz’ın mevcut ürün gamının bir parçası olup, iş yerlerine bilindik hızlı değişebilen adaptörü ile teslim edilmektedir. Bu da her bir parça için doğru bir tutucunun var olduğu anlamına geliyor. Kapılardan veya aradaki kontuarlardan geçebilmesi için taşıma kolonu en alçak çalışma yüksekliğinden, 2.100 milimetreden daha az olacak şekilde sistemin toplam yüksekliğine kadar alçaltılabiliyor. Böylece bir metreden daha az genişliğe sahip mobil vakum hortumlu taşıyıcı her kapıdan geçebiliyor.

AKÜ SAYESİNDE KENDİ KENDİNE YETİYOR

JumboFlex Picker enerjisini, endüstriyel forkliftlerde kullanılan güçlü kurşun-asit aküden alıyor. Kapasitesi sürekli kullanımda altı saat için yeterken, böylelikle pek çok durumda tüm iş günü boyunca çalışıyor. Ara şarjlara ise gerek kalmıyor. Birden fazla vardiyalı işletmelerde akünün şarjı dolu bir akü ile değiştirilmesi ise yeterli oluyor; böylelikle sürekli kullanımın önünde hiçbir engel kalmıyor.

Ürün, blok veya zemin depolamasında ya da döngüsel sefer prensibi ile işleyen kurum içi ürün dağıtım çözümlerinde, sabit bir çözümün erişemeyeceği yerlerde talep ediliyor. Sol el veya sağ el versiyonunun yanı sıra ABD ve AB pazarlarına yönelik farklı çatallarla kombine edilebilen Schmalz’ın mobil ergonomik çözümü, bütün modern lojistik konseptlere uyum sağlıyor.

DAHA ESNEK VE VERİMLİ

Vakumlu otomasyon ve ergonomik taşıma sistemlerinde pazar lideri olan Schmalz, ürünleriyle lojistik uygulamalarında, otomotiv sanayiinde, elektronik sektöründe ve mobilya üretiminde büyük talep görüyor. Vakum Otomasyonu alanındaki geniş ürün gamı içerisinde emme pedleri, vakum üreteçleri ve örneğin CNC işleme merkezlerinde olduğu gibi, iş süreçlerine dahil tüm parçalarının tutulmasına yönelik komple tutma sistemleri ve kelepçeleme çözümleri bulunuyor. Taşıma segmentinde ise Schmalz vakumlu taşıyıcıları ve vinç sistemleri ile endüstriye ve ticarete yönelik yenilikçi taşıma çözümleri üretiyor. Schmalz enerji depolama alanında da sabit enerji depolama sistemleriyle yine çığır açmaya hazırlanıyor. 

Kapsamlı danışmanlığın, yenilikçilik odaklı üst düzey oryantasyon kabiliyetinin ve birinci sınıf kalitenin bir araya gelmesi müşterilere sürdürülebilir bir katma değer sunulması anlamına geliyor. Schmalz’ın akıllı çözümleri üretim ve lojistik süreçlerini daha esnek ve verimli, aynı zamanda dijitalleşmeye uygun hale getiriyor.

KAYNAK OTOMASYONUNDA DİKKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ PAYLAŞTI KAYNAK OTOMASYONUNDA DİKKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ PAYLAŞTI

Schmalz kendi tesisleri ve 80’i aşkın ülkedeki iş ortaklarıyla tüm önemli pazarlarda temsil ediliyor.