Paketleme endüstrisinde dünyanın öncü markalarından olan İtalyan Martini'nin yeni yatay form, doldurma ve mühürleme sistemi HFFS, üretimini yüzde 10 hızlandırdı. Bu başarıda Omron'un tekli NJ501-1400 Sysmac makina kontrolörü de önemli rol oynadı.

FİLM DEĞİŞİMİ İÇİN DURMAYA GEREK KALMADI

Martini'nin yeni HFFS sistemi, bir yandan üretimi yüzde 10 hızlandırırken, diğer yandan da makinanın durmasına gerek kalmadan ambalaj filmlerinin otomatik biçimde değiştirilmesini, atık miktarının azaltılmasını ve zaman kazanılmasını sağlıyor. Bu başarıda ise Martini'nin MLV130 sistemindeki iki ayrı kontrolörün yerine birleşik kontrol sunan Omron'un yeni tekli NJ501-1400 Sysmac makina kontrolörü büyük rol oynuyor. Yeni sistem, çift mühürleme kafası, uzun bekleme profili ile hızlı ve hassas tartım için volümetrik dozajlama ünitesi ile dikkat çekiyor. 

YÜKSEK KALİTEDE AMBALAJ

Yeni Omron sıcaklık kontrolörü, doğru mühürleme sıcaklığına erişmek ve makinanın başlatılması / durdurulması veya üretim hızı değişiklikleri gibi makina geçişleri sırasında doğru sıcaklığı korumak için gerekli süreyi azaltmaya da yardımcı oluyor. Sektörde ince plastik filmlerden çok katmanlı ambalajlara ve çevreye daha az zarar veren geri dönüştürülebilir filmlere kadar uzanan, sürdürülebilir ambalajlama çözümlerine geçiş yaptıkça yüksek kalitede mühürleme elde etmek gittikçe zorlaşıyor. Bu zorluklar, makinanın başlatılması/durdurulması veya üretim hızı değişiklikleri gibi makine geçişleri sırasında doğru mühürleme sıcaklığını elde edip korumak için gereken süreyi azaltan Omron sıcaklık kontrolörüyle tamamen ortadan kalkmış oluyor. Martini’nin Elektronik Bölümü Baş Mühendisi Francesco Gusson, çözümün en büyük avantajını, paketleme mühürlemesindeki kalitenin oluşturduğunu, Omron'un NX-TC sıcaklık kontrolöründeki özel paketleme algoritmalarının, müşterilere çeşitli sıcak ambalaj filmleriyle en yüksek ambalajlama kalitesine ulaşabilen makina sunma imkanı tanıdığını söyledi.