İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketlerinden İstanbul Halk Ekmek A.Ş. (İHE)'nin Hadımköy Fabrikası için geri sayım devam ediyor. 

Türkiye’nin en büyük ekmek fabrikası olacak yatırım ile ilgili bilgiler veren İHE Genel Müdürü Okan Gedik, "İHE'nin dördüncü fabrikası olacak yeni tesiste 3 tane hattımız olacak. Birinci hattımızda, 1 milyon 250 bin adet normal ekmek üreteceğiz. İkinci hattımızda 1 milyon adet 'Roll Ekmek' dediğimiz 50 gramlık küçük ekmeklerin üretimini yapacağız. Üçüncü hattımız ise, tavalı ürünler dediğimiz çeşitli ekmekler üreteceğimiz bir hattımız olacak." dedi.

"İLK EKŞİ MAYALI EKMEK ÜRETİM FABRİKASI OLACAK"

Ekşi mayanın özel bir kültür çeşidi olduğu ve farklı bakteri türlerinden oluştuğu bilgisini veren İHE Genel Müdürü Gedik, "Bu kapsamda Yıldız Teknik Üniversitesi ile çalıştığımız farklı bir bakteri türü var. Üretimlerimizde onu kullanacağız." dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Bu tesisler 16 milyon İstanbulluya onlara layık en güzel, en çeşitli ve en hijyenik koşullarda üretilmiş en sağlıklı unlu mamulleri hazırlayan bir iştirak olacak, İstanbullunun malı olacak." şeklinde konuştu.

NE KADAR ÜRETİLİP DAĞITILIYOR?

İstanbul'da günlük 3 bin 25 noktaya halk ekmek servisi gerçekleştiriliyor. 

"TÜRKİYE YÜKSEK TEKNOLOJİ EŞİĞİNDE DURUYOR" "TÜRKİYE YÜKSEK TEKNOLOJİ EŞİĞİNDE DURUYOR"

Ekmek üretimini ve ulaştırılan noktalar ile ilgili verileri de paylaşan İHE Genel Müdürü Okan Gedik, "Büfe sayımız 607, 316 tane bakalla çalışıyoruz. Toplamda bin 69 tane market şubesiyle çalışıyoruz. Toplu tüketim olarak da bin 304 noktada hizmet veriyoruz. Günde 1 milyon 500 bin adet normal ekmek üretiyoruz. 1 milyondan fazla da çeşit ekmek üretimi yapıyoruz." dedi.