IFS, dünyanın dört bir yanındaki 80’den fazla üniversitede IFS Eğitim Programları adı altında IFS uygulamaları eğitimi veriyor. Bu kapsamda IFS Türkiye geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin farklı üniversitelerinde gerçekleştirdiği eğitimlerine 2018 yılında ulusal ve uluslararası alanda öncü eğitim kurumlarından olan Yeditepe Üniversitesi ile yaptığı işbirliği çerçevesince ERP eğitimlerine başladı.

Yeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Uluslararası Lojistik Bölümü “Supply Chain Information Systems” dersi öğrencilerine iş süreçlerinde ERP’nin rolü anlatıldı. IFS Türkiye ERP Danışmanı Dilan Ünver tarafından verilen eğitimde ERP Proje Metodolojisine de değinildi.

IFS ERP LABORATUVAR ÇALIŞMALARI ARALIK AYINDA TAMAMLANACAK

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Assoc. Prof. Dr. Erkut Akkartal tarafından organize edilen eğitimlere Eylül ayında uygulamalı laboratuvar çalışmaları ile devam edilecek. Projeyle birlikte öğrenciler teorik olarak ERP’yi öğrenirken aynı zamanda da ERP’deki iş süreçlerini ve ERP’nin tüm fonksiyonlarını IFS ERP programı ile uygulamalı olarak öğrenme fırsatına sahip olacaklar. IFS Türkiye uzman danışmanları tarafından verilecek eğitimler bu dönem Eylül ayında başlarken önümüzdeki eğitim yılı için dönem boyunca sürecek ERP eğitimleri planlanıyor.

Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında başlatılan proje ile üniversite öğrencilerine profesyonel hayata başlamadan trend konularda bilgi ve deneyim sahibi olmaları hedefleniyor.