Schmalz, kullanıcıların vakum bileşenlerine doğrudan bilgisayardan bir IO-Link arayüzü ile erişmelerini sağlayan bir çözüm geliştirdi.

IO-Link master SDI-USB ile Schmalz, akıllı vakum bileşenlerinin ağ erişimi olmasa bile doğrudan bilgisayardan analiz edilmesini ve parametrelenmesini sağlıyor.

Bu nedenle, daha yüksek seviyeli kontrol ünitesine bağlantıya ihtiyaç duymuyor. IO-Link master SDI-USB artık kullanılabiliyor.

SDI-USB, üst seviye kontrol ünitesinden bağımsız olarak IO-Link arayüzü ile vakum bileşenlerine doğrudan erişim sağlıyor.

IO-Link arabirimli akıllı vakum bileşenleri genellikle kontrol ünitesinden hızlı ve kolay bir şekilde parametrelendirilebiliyor, analiz edilebiliyor ve çalıştırılabiliyor.

Doğrudan kontrol ünitesi üzerinden erişilemeyen bileşenler için J. Schmalz GmbH, USB arabirimli Akıllı Cihaz Arabirimi (SDI-USB) sunuyor.

Bileşen doğrudan bir dizüstü bilgisayara USB yoluyla bağlanan IO-Link master'a bağlanıyor. Kullanıcı ilgili HMI-SDI yazılımını kuruyor ve uygun ekranı kullanarak cihazı okuyabiliyor ve parametrelendirebiliyor.