Endüstri 4.0 ve üretimden ya da makinelerden veri toplama projelerinin birçok sektörde işletmelerin ihtiyaç duyduğu kritik bilgilerin sağlamaya başladığı görülüyor. Günümüz işletmelerinin çoğunda üretim takibi manuel kayıtlarla sağlanmaya çalışıldığından bu kayıtlar için büyük uğraşlar gerekmekte ve hatalara sebebiyet vermekte. Bu noktada da üretime ait verilerin direkt olarak sahadan alınması en sağlıklı yöntem olarak karşımıza çıkıyor.


INPDS Üretim Takip Sisteminde operatörlerin sicil barkod numaralarını okutarak giriş yapabilecekleri veri ekranları, makinelerden veri toplama modülü ve yönetici izleme paneli bulunmakta, bu yapı sayesinde de bütün üretim verileri dijital olarak alınarak, işlenebiliyor. Yalın operatör ekranı dizaynı sayesinde operatörler üretime ait verileri kolaylıkla girebiliyor. Aynı zamanda makinelerden direkt olarak veriler toplanabilmekte.


INPDS Üretim Takip Sistemleri ile toplanan ham veriler, farklı algoritmalar ile işlenip zenginleştirilerek değerli hale geliyor. İşlenmiş verinin analiz edilmesiyle elde edilecek sonuçlar, işletmenin mevcut durumunu göstererek ileriye dönük adımlar atmayı da kolaylaştırmaktadır.


 INPDS, üretimden veri almanın yanı sıra bilgiyi değerlendirebilmenizi sağlayarak üretimin kontrol edilmesini ve yönetilebilmesini de sağlıyor. Üretim parametreleri, web tabanlı raporlama ile gerçek zamanlı izlenebiliyor. Bunların yanı sıra, yapılan mühendislik yorumları sayesinde, kayıplar ve yaşanan aksaklıklara hızlı müdahaleler sağlanabiliyor. 
INPDS Kokpit ekranlarına bakarak çalışan ve çalışmayan makinelerinizi, üretim performansını ya da proses değerlerini görebilirsiniz. Andon paneli ile verilerinizi ve analiz sonuçlarınızı fabrikanızda çalışanlarınız ile paylaşabilmeniz de mümkün. Endüstri 4.0 sistemi ile entegrasyonun yapılması durumunda INPDS Üretim Planlama modülü içindeki Gantt şeması ekranında devam eden işleri ve bunların tamamlanma yüzdeleri eş zamanlı takip edilebiliyor. 


Gantt diyagramları ile iş emri bazında planlamanızı yapabiliyor, planınızı sürükle-bırak şeklinde anlık durumlara göre esnetebiliyorsunuz.
INPDS, malzeme bilgisine göre derinleşerek inen çok seviyeli izlenebilirlik imkanı sunuyor. Üretimin her aşamasında malzeme ve operasyon kayıtları ile çift taraflı izlenebilirlik sağlanıyor. Operatör, zaman, ürün ve makine bilgilerine kolaylıkla erişebiliyor, analizler ve raporlamalar da yapılabiliyor.  


Üretim takibinin vazgeçilmez parçalarından biri olan barkod destekli üretim yönetim sistemi, her işlemin operasyon takip kartı ile izlenebilmesini sağlarken lot parti izlenebilirlik bilgilerinin istasyonlar arasında aktarılmasını da sağlıyor. Kare kod barkodlar ile de ürün bilgilerinin aktarımını ve takibini sağlayabiliyorsunuz.
INPDS Üretim Takip Sistemi bütün veri toplama yöntemlerini destekleyen, ergonomik, uygulanabilirliği kolay ve hızlı devreye alınabilen bir sistemdir. İşletmelerin çoğunda yazılım üzerinde sisteme dahil edilemeyen birçok süreci yönetebilen esnek bir altyapıya sahip. Ayrıca ERP sistemleri ile kolaylıkla entegre olarak üretim sahasında ki verilerin ERP sistemine aktarılması da mümkün oluyor.