B&R Endüstriyel Otomasyon’un yeni teknolojilerini müşterileri, iş ortakları ve diğer bütün paydaşlarıyla paylaşacağı “İnovasyon Günleri” 24 Temmuz’da İstanbul Sarıyer’deki Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında gün boyunca firmanın endüstriyel otomasyon alanındaki yenilikleri, entegre otomasyon ile sunduğu akıllı kazanç vaadi, teknolojisi ve ürün portföyü ile ilgili sunumlar gerçekleştirilecek.

OTOMASYON DÜNYASINI DEĞİŞTİREN ÜRÜNLER

B&R Endüstriyel Otomasyon Satış Mühendisi Yükselen Pınar, firma olarak endüstriyel PC’lerden HMI’lara, kontrol sistemlerinden I/O sistemlerine, hareket kontrolünden taşıma sistemleri ve güvenlik teknolojilerine otomasyon dünyasını değiştiren pek çok ürün ve teknolojiyi sektöre sunduklarını dile getirdi.

Pınar, hareket kontrol tarafında amiral gemileri olarak adlandırdıkları rejeneratif motor sürücü çözümlerini piyasaya sunduklarını, bu sayede çevrim zamanını hızlandırarak makinanın daha hızlı tepki vermesini sağladıklarını söyledi.  

GEÇİŞ HIZI 4 METRE/SANİYE

Geliştirdikleri ürünlerin müşterileri tarafından deneme aşamasının ardından üretime geçtiğini belirten Pınar, ACOPOStrak sisteminden bahsetti.

Pınar, “Dolum ve paketleme firmalarının tercih ettiği hızlı ve esnek taşıma sistemi ACOPOStrak, istasyonlar arası 4 metre/saniye geçiş hızına sahip bulunuyor.” şeklinde konuştu. 

2020’DE PİYASAYA SUNULACAK  

Mapp View ile otomasyon tarafını web tabana uyumlu hale getirdiklerini kaydeden Pınar, böylece birden fazla kullanıcının aynı anda makinaya bağlanabildiğini ve ilgili kişilerin kendi sayfalarında gezinebildiğini ifade etti. 

Görüntüleme sistemine yeni bir soluk getiren Kamera ürününün 4 renkte flaş desteği olduğunu kaydeden Pınar, flaşları kullanarak herhangi bir yüzeydeki cismin algılanabildiğini ve ürünün yakın zamanda piyasaya çıkacağı bilgisini de paylaştı.

“HAT DURMUYOR, ÜRETİM DEVAM EDİYOR”

Geliştirdikleri manyetik taşıma hatları Taşıma Teknolojisi ile ilgili bilgiler veren Pınar, konveyör hatlarından müşterileri kurtaracaklarını ve akıllı taşıma sistemlerine geçeceklerini ifade ederek, “Her ürün birbirinden bağımsız hareket ediyor. Arızalı olan ürün doğrudan bakım hattına geçiyor ve hat durmadan üretim devam ediyor.” dedi. 

“İNOVASYONA ÖNEM VERİYORUZ”

Pınar, ölçeklenebilir otomasyonda müşterilerine güçlü ve uyumlu çözümler sunan B&R olarak, makina otomasyonu, proses otomasyonu, fabrika otomasyonu ve tesis otomasyonu alanlarında ayrıca enerji gözetimi ve makina durum izleme tarafında çözümler sunduklarını dile getirdi.

İnovasyona önem verdiklerinin altını çizen Pınar, ürünlerini geliştirirken pazarın ve müşterilerin ihtiyaçlarını gözlemlediklerini, araştırma-geliştirme yaptıklarını bunun yanı sıra müşterilerine mühendislik eğitimi ve teknik destek sağladıklarını belirtti.

30 BİN TESİS, 4 BİN MAKİNA ÜRETİCİSİ

Pınar, gelecek odaklarını yazılım ve mühendislik, akıllı fabrikalar, esnek taşıma ve üretim sistemi, enerji yönetimi, akıllı bakım, entegre safety teknolojisi, entegre görüntüleme teknolojisi-akıllı kameralar, robotlar ve insanlar arasındaki iş birliği olarak açıkladı.

Sektörün önde gelen büyük firmalarıyla çalıştıklarını dile getiren Pınar, bugüne kadar 30 bin tesis ve fabrikaya çözüm sunduklarını, dünya çapında 4 bin makina üreticisiyle çalıştıklarını da söyledi.
İstanbul Maltepe’de bulunan Türkiye ofisinde kreatif bir ekibe sahip olan firmanın dünya genelinde 3 bin dört yüzün üzerinde çalışanı ve 200’den fazla ofisi bulunuyor.