İnci GS Yuasa, Turkishtime tarafından 8 yıldır gerçekleştirilen “Türkiye’nin Ar-Ge Harcamaları En Yüksek 250 Şirketi” araştırmasında, 2021 yılında da sıralamadaki ilk akü şirketi olarak öne çıkıyor.

COVİD-19'A RAĞMEN YATIRIMLARINA DEVAM ETTİ

Ekonomi ve iş dünyası portalı Turkishtime tarafından şirketlerin Ar-Ge alanında ortaya koyduğu performans odağında hazırlanan “Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması”, pandeminin gölgesinde geçen 2020 yılına ait verileri içeriyor.

Türkiye’de akü teknolojileri üzerine sektördeki ilk Ar-Ge merkezinin kurucusu olan firma, araştırma geliştirme alanındaki yatırımlarını artırarak sürdürüyor, Covid-19 sürecine rağmen bu alandaki yatırımlarını bir önceki yıla kıyasla arttırmayı başardı.

"KALİTENİN REFERANS NOKTASI OLMAYI HEDEFLİYORUZ"

Firmalarının araştırma geliştirme çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, merkezleri ile sektördeki kalitenin referans noktası olmayı hedeflediklerini söyledi. 

İnovasyon kültürü oluşturmak için uzun bir süre önce yatırım gerçekleştirmeye başladıklarına dikkat çeken Elbirlik, “Şirket olarak teknolojilerimizi geliştirmek ve tüketicilerimize her araç segmentinde yenilikçi ürünler sunmak hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Japon ortağımız GS Yuasa’nın akü alanındaki 100 yıllık bilgi birikimi ve deneyimlerinden de faydalanarak sektörümüzün teknoloji lideri olarak Ar-Ge yatırımlarımızı arttırmayı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yıl sonuna kadar mevcut çalışmalarını desteklemek ve ileriye taşımak amacıyla yatırım hedeflerinin bulunduklarını kaydeden Elbirlik, araştırma geliştirme performansları ile değer katan firmalar arasında olmaktan mutluluk duyduklarını ve gururlandıklarını ifade etti.